Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Kismama vagyok, aggaszt az...

Kismama vagyok, aggaszt az EKG eredmény, mire sázmíthatok?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Ez az EKG milyennek számít? 9 hetes kismama vagyok, az abnormal szó eléggé zavar. Hétfőn megyek orvoshoz. Aki ért hozzá tömören elmondaná mire számíthatok, vagy mit jelent?

HR bpm:93

PR Interval ms: 117

P Duration ms:102

QRS Duration ms: 91

T Duration ms: 176

QT/QTc ms: 368/458

P/QRS/T Axis deg:64.1/62.9/7.6

R(V5/S(V1) mV:1.18/0.79

R(V5)+S(V1) mV:1.97

Conclusions:

Cardiac electric axis normal

II III aVF Abnormal T Wave

szept. 5. 10:28
 1/4 anonim ***** válasza:

Nincs kontextus. Tünetek miatt kellett az ekg? Ha igen, milyen tünetek?

Mikor voltál laborban utoljára? Néztek magnéziumot, kalciumot, ilyesmit? Ha igen, mik voltak az eredmények?

A T hullám abnormalitását okozhatja pl. az említett elektrolit eltérések, okozhatja a terhesség is, de más komolyabb dolog is. Szóval így lehetetlen megmondani.

szept. 5. 10:41
 2/4 A kérdező kommentje:
Első trimeszteri kötelező EKG vizsgálat volt. Tüneteim nincsenek, vagy nem tudok róla. Még terhesség előtt derült ki, hogy magas a vérnyomásom, de ez kezelve van gyógyszerrel és terhesség mellett még javult is. Labor szintén ma készült, délután lesz eredmény. Remélem azért túl nagy gond nincs. Terhesség óta csak émelygek még néha szédülök.
szept. 5. 10:44
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Ezt csak maga a készülék írja ki, az EKG-t első körben látni kell. Utána pedig ha nem is látható, ember által írt elemzést olvasni. Végül pedig összevetni korábbi EKG-kal, illetve az esetleges tünetekkel, más eredményekkel. Egy ilyen automatásnak a PQ időt se hiszem el, nemhogy azt, milyen az alakja a T hullámnak az alsó elvezetésekben.
szept. 5. 11:00
 4/4 A kérdező kommentje:
Értem , köszönöm, akkor nincs mese, marad az orvosi szakvélemény.
szept. 5. 11:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!