Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Normális ha változik a szemem...

Normális ha változik a szemem színe?

Figyelt kérdés

Mióta eszem tudom mindig is barna szemem volt.Az utóbbi időben viszont volt amikor a barna majdnem teljesen eltűnt.Barna és zöld között változik.Mindig a kettő egyszerre van de az egyik mindig "nagyobb" részen van.

Hallottam heterokrómiáról de úgy tudom az születéstől kezdve van.Mondjuk azt nem olvastam hogy az állandó e vagy változik

aug. 26. 14:21
 1/1 anonim ***** válasza:

Nem hallottam még olyanról, hogy kialakult szemszín változzon, hacsak nincs valami radikális behatás (pl kémiai hatás vagy daganatos elváltozás).

Biztos vagy benne, hogy változik, és nem csak a különböző fényviszonyok között tűnik másnak a szín?

Nekem olyan szemszínem van, amit az angol "hazel"-nek nevez. A pupilla körül világosbarna, de az írisz nagyrésze zöld. Ez fényviszonyoktól függően tűnik egészen élénk erdőzöldnek, néha olajzöldnek, néha sárgánal/aranynak, vagy épp szimpla barnának. Akibek nem egységes az írisz pigmentációja, gyakori, hogy máshogy hat különböző fényeknél.

aug. 26. 15:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!