Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogy kell letüdőzni asztmapipát?

Hogy kell letüdőzni asztmapipát?

Figyelt kérdés

Most kaptam először ilyet a tüdőgyulladásomra, és szerintem kifújom, amit befújok, ahelyett, hogy lemenne a tüdőmbe, pedig még az orromat is befogom.

Vki el tudná normálisan magyarázni, hogy hogy tudom letüdőzni?

aug. 22. 01:30
 1/9 anonim ***** válasza:
A szádba veszed, elkezded szívni a levegőt a szádon át, nyomsz egy adagot, ekközben végig szívod tovább a levegőt, amíg a tüdőd meg nem tellik. 1-2 mpig benn tart, kifúj, ismételsz, ha kell.
aug. 22. 07:49
 2/9 A kérdező kommentje:
Igen, ezt elmagyarázta a doki is, aki felírta nekem, egymás után kétszer is meg is mutatta, aztán miután megvettem, el is olvastam a papirján ugyanezt, ahova az is volt írva, hogy ha kilégzéskor köd vagy füst jön ki, akkor a beszívást meg kell ismételni, és szerintem nekem mindig, mert a doki azt mondta és úgy mutatta, hogy fogjam is be az orromat, be is fogom, de ez az, hogy a beszívott anyag a legtöbbször a számban marad, mire újra levegőt kell vennem, és emiatt szerintem általában ki is fújom, mert nem tudom, hogy hogy kell letüdőzni, mint ahogy cigire mondják, nem dohányzom, ezért kérdezem, hátha el tudja nekem vki magyarázni, hogy hogy tudom letüdőzni, hogy ne fölöslegesen pumpáljam magam, ha úgyis mindig kifújom szerintem a végén
aug. 22. 08:33
 3/9 anonim ***** válasza:
Ha levegőt veszel a szádon át, miközben fújsz a cuccal, akkor lemegy az, csak a gyógyszer íz marad a szádban...
aug. 22. 09:05
 4/9 A kérdező kommentje:

Remélem, hogy igazad van, valamiért egyáltalán nem vagyok biztos ebben, és egyszer tényleg láttam is ködöt, füstöt, amit kifújtam, és szerintem máskor csak azért nem látom, mert mondjuk túl világos van vagy épp nem elég fény.

Szerintem van külön letüdőzési technika, különben nem létezne ez a szó, szerintem.

aug. 22. 09:12
 5/9 anonim ***** válasza:
A letüdőzés azt jelenti, amikor a szádba kerül a gyógyszer, abban a pillanatban veszel levegőt a szádon keresztül. Általában úgy ajánlják, hogy előtte veszel egy-két jó mély levegőt, majd jön a gyógyszeres levegő vétel. Belélegzés után érdemes kicsit visszatartani a légzést. Segít az is, beszíváskor befogod az orrodat,
aug. 22. 12:26
 6/9 A kérdező kommentje:
Pontosan ezt csinálom és így, de szerintem így sem megy le minden a tüdőmbe, pont ezt mondom, ezért kérdezem
aug. 22. 12:57
 7/9 A kérdező kommentje:

Most szerintem rájöttem: szerintem nyelni kell.

Így legalább is nem éreztem, hogy kiengedtem.

De azért nem vagyok biztos ebben, örülnék még válasznak

aug. 22. 13:20
 8/9 lizzi77 ***** válasza:
Kifújod a levegőt,beilleszted a szádba a pumpa csutoráját,nyomsz egyet rajta,utána jó nagy belêlegzés,bent tartod 10 másodpercig,és lassan kifújod a levegőt.Utána egyél pãr falatot,hogy ne alakuljon ki afta a szádban.
aug. 22. 15:34
 9/9 A kérdező kommentje:
Ezt csinálom, a patikus meg azt mondta, hogy öblögessek utána, úgyhogy öblögetek meg gargalizálok, néha fogat is mosok.
aug. 23. 03:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!