Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Szerinted melyik mért rosszul?

Szerinted melyik mért rosszul?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Évek óta szedek magasvérnyomásra gyógyszert. Covercard 5/5mg. Este Amlozek 5mg.

130/70 vérnyomásom. Orvosomnál állandóan 190/100 mikor haza érek 120/70.. most utoljára 198/110 mért az orvos.. kocsiba hagytam a vérnyomásmeromet ott 136/82 volt... Érdekes. Rosszul nem voltam a 198/110 vernyomasnál.. most akkor melyik mer rosszul? Enyém OMROM M2 , orvosomé valami Veromax vagy mi... Mindkettő felkaros

aug. 20. 13:56
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Fehérköpeny effektus. Az orvosnál izgulsz (akár tudat alatt is).

Ha van az ismerősi körben másnak vérnyomásmérője, megmérheted azzal is összehasonlításképp.

aug. 20. 14:01
 2/6 A kérdező kommentje:
1# akkor sem normális. 198nál rosszul kellene lennem. Ki mentem 5 perc múlva kocsiba ott meg 131 volt azért ez fura. Apum vérnyomásméröjével is 130/70 szokott lenni. Szerintem valami nemjo rendelőbe. Anyumnak múltkor 169/100 mert az orvos , haza jött 118/66 volt neki fura nagyon
aug. 20. 14:04
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Legközelebb, ha mész az orvoshoz, vidd magaddal a saját vérnyomásmérődet is és ott az orvosnál mérjétek meg mindkettővel külön-külön egymás után. Ha hasonló értéket kaptok mindkettővel, akkor mindkettő jól mér valószínűleg. Ha eltér egymástól, akkor valamelyiket be kell állíttatni, hitelesíteni, kalibrálni kell.

Egyébként lehet fehérköpeny, nekem is az van. Otthon, saját környezetben, nyugiban jót mérek, orvosnál mindig magas.

aug. 20. 14:08
 4/6 anonim ***** válasza:

"198nál rosszul kellene lennem."

Nem feltétlenül. Sokan nem bírják, de van aki észre sem veszi, ha ennyire magas. Nekem pl. fel sem tűnik, semmi bajom nincsen 190/110-nél. Attól függ, kinek mihez szokott hozzá a szervezete, meg ki mennyire bírja.

Viszont ha az orvos mindenkinek folyamatosan magasat mér, akkor lehet, hogy az ő készüléke nincs rendben. Viszont az már rég fel kellett volna hogy tűnjön neki, hogy minden páciense hypertóniás.

aug. 20. 14:14
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha szeded a gyógyszert és otthon rendben van, akkor nincs gond. Nekem is három mérés, három érték. Ha kicsit odafigyelek, akkor pár perc alatt 10-20 különbség tud lenni. Alapból magas, de odafigyeléssel nem nagyon.
aug. 20. 14:21
 6/6 anonim ***** válasza:
Fehérköpeny szindróma. Nálam is ez van, ha orvoshoz megyek, felmegy a vérnyomásom 150-ig is akár, pedig átlag 110/70 körül mozog, ez miatt egyszer rám raktak egy 24 órás vérnyomásmérőt ami persze normális értéket mutatott. De az is lehet, hogy tényleg az orvos vérnyomásmérőjével van baj ha másnál is többet mutat.
aug. 21. 14:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!