Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Septosyl szemkenőcsöt fel...

Septosyl szemkenőcsöt fel lehet-e használni 1 hónap után és van-e valamilyen kockázata?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy az van ráírva a dobozára, hogy 1 hónap után ne használd, de az enyémet felbontás után egyből hűtőben tároltam és most 6 hónap után újból szükségem lenne rá és több mint a fele még megvan, bent a hűtőben. Nem akartam használni, de egyik rokonom azt mondja, hogy ő 2 év után is használta és használt is, semmi mellékhatása nem volt. Gondolom nem véletlenül van ráírva, de fél év után hűtőben tárolva milyen kockázata van a használatának? Kérem, ha lehet, hozzáértők válaszát várom.

2024. aug. 13. 21:33
 1/1 anonim ***** válasza:

Én simán használom, amíg el nem fogy... És használ. Egy szemész mondta, hogy a felírt szemcseppet, amit elvileg 1 héteig lehetne használni, hűtőben tartva nyugodtan használjam akár hónapokig is, csak vigyázzak, ne érjen semmihez a cseppentője. Felbontás után ugyanis sérül a sterilitás és nagyobb a kockázata annak, hogy a kórokozók elszaporodjanak. Ugyanez vonatkozik a szemkenőcsre: vigyázz a tisztaságra. Csak kézmosás után használd, ne érj a tubus csőréhez, és ha mindkét szemedre kell, akkor két különböző ujjaddal vidd fel a kenőcsöt a két szemedre. Használat után töröld le a tubus csőréről a maradékot egy tiszta törlővel (pl. géz, vattakorong, stb.)

Lehet persze, hogy a kenőcs hatékonysága valamelyest csökken az idő múlásával, de pontos adatokat nem tudok.

2024. aug. 19. 12:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!