Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen színű lesz a kisbabánk...

Milyen színű lesz a kisbabánk szeme? A szürke szem az kék szemnek számít végülis öröklődés szintjén? Na és a kékeszöld szín minek számít?

Figyelt kérdés

Én szemem szürke színű, páromé pedig kékeszöld.

Most vagyok az 5. Hónapban, babát várok és már nagyon érdekelne vajon milyen szemszínű babánk fog születni, igazából minden lehetséges kimenetelre kíváncsi lennék. :)

Mindkét szülőm szemszíne barna, párom szüleié pedig az az igazán gyönyörű égszínkék. Viszont az érdekes az hogy ugye a párom szeme színe zöldeskék, a kishugáé pedig hazel szerű (zoldeskékesbarna), szóval igazából nem tudom mire számíthatunk. Biztos ez is befolyásolhatja az eredményt, néztem a kalkulárorokat de igazából ott csak a kék zöld és barna szemszínekre térnek ki, az ilyen érdekesebb színekre, mint a kékeszöld, szürke és hazel színű szemekre nem.

#öröklődés #Szürkeszem #Zoldeskékszem
aug. 8. 10:47
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Minden megszülető gyermeké kék,aztán változik,ha változik.
aug. 8. 10:50
 2/7 A kérdező kommentje:
Igen ezt tudtam, de attól függően változik hogy milyen géneket örököl a felmenőktől, viszont nekem ez már magas, és nem értek hozzá, ezért tettem ki a kérdést, hátha valaki tud egy pár plusz infót :)
aug. 8. 10:54
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Bármi lehet :)

Nekem zöld és senkinek sincs a családban zöld. Majdnem minden női rokonnak barna, férfiaknak kék (olyan halványabb, nem olyan erős). Csak apukámnak érdekes a szemszíne, szürkés.

aug. 8. 11:03
 4/7 anonim ***** válasza:
Genetikailag, alapból a domináns szemszín a barna! Azaz, ha van egy családban barna szemszínű ember, akkor nagy százalékban az fog öröklődni. Ez akár kihagyhat 1-2, vagy több generációt is. Úgyhogy igazából ebből a szemszín repertoárból nehéz megmondani, hogy milyen lesz. De a legnagyobb esélye a barnának van.
aug. 11. 08:53
 5/7 Ypszilon1980 ***** válasza:
Nem lehet tudni, mert ugyan ahogy #4 is írja, van domináns szín, meg van generációs kihagyás is, szóval nem fogod előre tudni, de ez számít valamit is?
aug. 11. 11:02
 6/7 A kérdező kommentje:
Annyit számít hogy kiváncsi vagyok rá és gondoltam lesz valaki itt az oldalon aki ért jól az öröklődéshez :)
aug. 13. 11:16
 7/7 A kérdező kommentje:
Persze mindegy milyen színű lesz de már úgy várom hogy lássam 🥰 és a végleges szint valószínűleg csak 2 évvel születés után éri el
aug. 13. 11:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!