Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogyan lehet leszokni a...

Hogyan lehet leszokni a Tramadolról?

Figyelt kérdés
4 éve azaz 2020 februárjába kórházba kerültem. Erős hát / gerinc fájdalommal és magas 21,0 mmol/l vércukorszinttel. A vércukorra Actrapid inzulint kaptam. Viszont a gerinc fájdalmaimra tramadol injekciót kaptam. A 2020 februári záró jelentésben, további terápiaként 2 x 1 tramadol kapszula szerepel. Persze azóta is fáj a hátam, és azóta is szedem a tramadolt. A házi orvosom nem küld újabb felül vizsgálatra! Sem a hát fájással kapcsolatban, sem a tramadollal kapcsolatban. A vércukor szintem időközben rendeződni látszik 4,7 - 7,00 mmol/l között van. De a hát fájásom nem múlik. És ugyan úgy továbra is a házi orvosom 2 X 1 Tramadolt ír fel. Na már most az utobbi napokban azt vettem észre hogy a 2 X 1 tramadol már kevés a hátamnak. És már több mint 4 éve szedem a Tramadolt. Tehát Tramadol függő lettem. A Tramadoltol már 3 éve álmatlanságban szenvedek, amire zopigenit írt fel a házi orvos. Tehát gyógyszerre gyószert írt fel. Kezelni nem kezel a házi orvos. És nem ad be utalót sehova sem. Viszoont az utobbi időben a 2 X 1 tramadol mellett is ugyan úgy fáj a hátam. Hogyan lehet le szokni a tramadolról és a hát fájásomat is egyszerre el mulasztani?

júl. 30. 16:24
 1/6 anonim ***** válasza:
Elsőnek megpróbálnék egy másik háziorvoshou fordulni, hátha az tenne valamit
júl. 30. 16:37
 2/6 A kérdező kommentje:
Ugyan abban a házi orvosi rendelőben, nem megy a házi orvos váltás. Mert mindegyik házi orvos haverja a másiknak vagyis puszi pasjtások. A lakhelyen kívüli házi orvosi rendelőben meg nem vesznek át TB alapon, mivel nem körzetes vagyok. És itt a kör be zárult. Magán prakszist meg nem engedhetem meg magamnak. Egyébként nem én kértem a Tramadolt! 2020 Februárjáig nem is ismertem, sőt a tramadol létezéséről sem tudtam 2020 februárjáig. Igy azt se tudtam. Hogy akár veszélyes is lehet a tramadol, és hogy kábitó / bódító hatású.
júl. 30. 16:47
 3/6 anonim ***** válasza:
Akkor esetleg ügyeletre menj be, vagy SZTK-ba, ott biztosan lesz valaki aki el tudja mondani merre indulj el ezzel a bajjal államiba
júl. 30. 17:02
 4/6 A kérdező kommentje:
Az ügyelet? Az Ügyeletre csak sürgős esetben lehet menni. Ha fáj a hátam akkor kapok maximum egy algópirint és kész. Az SZTK-ba meg csak beutalóval lehet menni. És beutalóval is minimum 2 - 3 hónap. Nekem a kórházba a belgyógyászatra 2024 szeptember 24.-re kaptam idő pontot. Szóval az se meg oldás. 2 - 3 hónap vagy fél év az sztk-ba. De ezt te is tudtad.
júl. 30. 17:12
 5/6 anonim ***** válasza:

4 éve nem voltál a hátaddal sehol?

És olyan nincs, hogy nem ad a háziorvos beutalót.

Bemész és kérsz egy beutalót a reuma szakrendelésre.

Aztán felhívod az időpontkérő telefonszámot és kérsz időpontot. Ha kell, akkor visszamész az orvoshoz, hogy kérjen neked betegszállítót. Majd elmész a reumára, viszed a papírjaid, milyen gyógyszert szedsz stb, és ott elmondod, hogy mi a panaszod.

A tramadolhoz hozzá lehet szokni, mert a központi idegrendszeren keresztül hat. Tulajdonképpen fáj, csak mem tudsz róla. Ezért van az, hogy egy idő után már nem elég (esetetben) 2 kapszula ugyanannak a hatásnak az eléréséhez.

És azt nem hiszem el, hogy 4 év alatt ezt mondtad az orvosnak és az meg nem csinált semmit.

júl. 30. 18:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!