Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Bélférgesség lenne? Nagyon...

Bélférgesség lenne? Nagyon aggódom

Figyelt kérdés
Sziasztok! A mai napon arra keltem, hogy nagyon viszket és éget a hüvelyem, illetve a gát rész is. Ezen kívül semmilyen panaszom nincs. Viszont sajnos rákerestem, hogy mi lehet ez, és szembejött velem a férgesség, ami szintúgy viszketéssel jár. Sajnos nagyon hipochonder vagyok, így ahogy elolvastam, rögtön olyan érzés mintha valami mászkálna bennem. Székletem is rendben van, van egy benti cicám, de ő félévente féregtelenítve van és nagyon odafigyelünk a higéniára. Kérlek nyugtassatok meg! Bántó jellegű hozzászólást mellőzétek, aki hipochonder, az tudja milyen ez. Köszi!

júl. 30. 13:29
 1/10 anonim ***** válasza:
Bélférgesség esetén nem hüvelyed ég és viszket.
júl. 30. 13:38
 2/10 anonim ***** válasza:
A bélféreg székletben egyértelműen látszik.
júl. 30. 13:39
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszi! És hogyan tudnám csökkenteni az esélyét, hogy esetleg elkapjam a cicámtól? Mondjuk évek óta van benti macskánk, és eddig sose volt probléma, szóval szerintem megint én pörgöm kicsit túl😅
júl. 30. 13:47
 4/10 anonim ***** válasza:

Rendszeres, alapos kézmosással, mivel a bélférget szájon keresztül "lehet elkapni". Tehát macskasimogatás után, étkezések előtt, stb. kezet kell mosni.

De, ha benti macska nem tudja összezedni.

júl. 30. 14:13
 5/10 A kérdező kommentje:
És mennyire gyakori az embereknél ez a “betegség”? A gondolatától is rosszul vagyok, már minden létező tünetet beképzeltem…
júl. 30. 14:51
 6/10 anonim ***** válasza:
Nem gyakori. Nekem anno óvodából hozták haza a gyerekek.
júl. 30. 15:25
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, kicsit megnyugodtam:)
júl. 30. 15:43
 8/10 Senior Séf ***** válasza:
100%
Én inkább gombás fertőzésre gyanakodnék. Ilyen melegben gyakoribb.
júl. 31. 16:13
 9/10 anonim ***** válasza:

Az eddigi hozzászólások nagyon sok téves és félrevezető adatot tartalmaznak, ezért helyesbítés következik.

Amikor az emberi széklettel a bélféreg petéje is kiürül - ami szemmel egyáltalán nem mindig látható - olyankor a pete bekerülhet a hüvelybe és okozhat viszkető és égő, fájó érzést, később gyulladást.

A bélférgeknek sok fajtája van és egyáltalán nem látszik mind a székletben, csak néhány közülük!

Az nem számít, hogy benti macska, az számít, hogy mit evett, mikor fertőződött meg, stb.

A macska fél évente történő féreghajtása nem elég. Nekünk is volt macskánk gyerekkorom óta.

A gyakori és alapos kézmosás tényleg sokat segít.

Sokkal több ember fertőzött bélféreggel, mint amennyi tud arról! Nagyon gyakori és nagy "könnyen" meg lehet fertőzôdni.

Nem csak háziállatokról, hanem mosatlan gyümölcs, zöldség fogyasztásától, kézfogás fertőzött emberrel, tömegközlekedés, stb.

Persze, lehet más oka is a te tünetednek, de nagyon érdemes lenne féreghajtást végezned magadon, a családtagjaidon és a macskán.

Ezen kívül mindig alaposan moss kezet, macskaalom takarítás után pláne.

Magas hőfokon mosd az ágyneműket, még magasabb hőfokon a fehérneműket, törölközőket.

Menj el a háziorvoshoz, mondd el, hogy van macskád és mondd el a tüneteidet.

Nagyon ügyelj a higiéniára és a macskát gyakrabban féreghajtózd.

okt. 14. 05:26
 10/10 anonim ***** válasza:
okt. 14. 08:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!