Egy kád fokozatosan hűlő vízben ücsörögve, észrevétlenül kihűlhetünk-e veszélyesen?
Meleg nyári napokon néha beülök egy langymeleg vízzel teli kádba, és élvezem, hogy amint hűl a víz, kellemesen enyhíti a hőség okozta stresszt, és még a súlytalanság érzetét is kínálja.
Múltkor azon kaptam magam, hogy kicsit elaludtam közben, és ébredéskor már majdnem fáztam, de épp ez az, hogy csak majdnem, pedig a víz már olyan volt, mint ami a hidegvízcsapon jön. Inkább csak akkor tűnt fel, hogy ez már hideg, amikor megmozdítottam magam (amennyire van hely egy fürdőkádban mozogni). A megfázást szerencsésen elkerültem, na de lehet-e így veszélyesen kihűlni akár (ha pl. tovább sikerül szundikálni)? Ahhoz hasonlóan, ahogy mondják, hogy a béka nem ugrik ki és hagyja magát megfőzni, ha fokozatosan lesz egyre melegebb a víz, és elkerüli figyelmét, hogy egy ponton túl már sok.
Köszönöm mindkettőtök válaszát!
Igen, pl. balatoni stég szélén szerintem életveszélyes lehet elaludni (velem még soha nem fordult elő), – a napégésen kívül – ha belefordulsz a vízbe, kapásból azt se tudod, hol vagy, mi van körülötted, megszívhatod tüdődet vízzel, mire rájössz, hogy a vízben vagy. Bár az is igaz, ilyen vízbefulladásokról nem hallunk, talán max ha részeg mellé az illető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!