Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért vesztettem el az eszméle...

Miért vesztettem el az eszméletem? Mi lehetett ez? 16/l

Figyelt kérdés

Kb. 30 perccel ezelött a zuhanyzóba voltam, elötte is furán éreztem magam, de semmi komoly. Aztán mikor beálltam a zuhanyzóba, elkezdtem szédűlni, elfeketedett minden, nem hallottam semmit, el is estem talán fél percre. Aztán rohantam fel szobámba, össze voltam zavarodva és sírtam mert annyira megijedtem. Gondolkodtam hogy szólok szüleimnek erről, jó lenne ha orvos kivizsgál, de nemtudom mit tegyek, hogy ez elmúlik e vagy sem.

Elötte még a szívem is elkezdett szúrni, kapkodtam a levegőt, és aközben elájultam. A szívem nagyon durván dobogott, sose vert így a szívem, talán amikor sokat futottam akkor vert ennyire gyorsan...

Sosem volt ilyen velem, még mindig furán érzem magam, nehéz megállnom, és a mellkasom is fura...nagyon félek...hányingerem is van kicsit.

júl. 29. 22:38
 1/9 A kérdező kommentje:
Nem vagyok annyira magamnál, mintha megszüntem volna létezni.
júl. 29. 22:39
 2/9 anonim ***** válasza:

Az ájulás lehet a hirtelen hőmérséklet vàltozás miatt, megcsapott a meleg.

A tünetek alapján lehet pánikroham is, stresszeltél valamin?

Mindenestere szüleidnek mond

júl. 29. 22:54
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Leesett a vérnyomásod. Velem is előfordul. Emiatt kár most kórházba rohanni, legyél óvatos és ha legközelebb is érzel ilyet akkor kell gondolkozni, hogy ez most csak valamire hajlam vagy betegség
júl. 29. 22:57
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Szóltam nekik, mondták hogy valószínűleg a meleg miatt leesett a vérnyomásom, picit már kezdek jobban lenni, csak a tenyerem zsibbad egy picit...meg olyan álmoskás lettem

Nem stresszeltem semmin, nyugodt hangulatom volt, szokásos esti rutinom csináltam, semmi extra

júl. 29. 22:58
 5/9 A kérdező kommentje:
3, köszönöm, akkor majd ha legközelebb lesz ilyen akkor már gyanakodom, picit megijedtem hogy az éjszakát kórházba kell töltenem :s
júl. 29. 22:59
 6/9 A kérdező kommentje:
Perverzek ne írkáljatok privátba, mert nagyon undoritó és nem éppen segít...
júl. 30. 01:15
 7/9 A kérdező kommentje:
Egyébként már rendben vagyok, kutya bajom! :)
júl. 30. 01:16
 8/9 anonim ***** válasza:
58%

Meleg miatt, hirtelen hőmérséklet változás, vérnyomásesés.

Az elsötétedés tipikus, még sziporkázni szokott a szem.

"Lássuk, hogy miért látunk "csillagokat", és mi történik ilyenkor! A leggyakoribb kiváltó ok a hirtelen vérnyomáscsökkenés. Bármilyen hirtelen mozdulat után, mondjuk, ha gyorsan állunk fel vagy ha igazán nagyot tüsszentünk, a vér a fejünkből gyorsan testünk többi részébe áramlik. Amíg a vérnyomás nem stabilizálódik, az agy és a szem kevesebb vért és oxigént kap. Emiatt a retina nem működik megfelelően, és ezt az információt közvetíti az agynak. Ezért jelennek meg az árulkodó fényfoltok vagy "csillagok". Ha az oxigénhiány továbbra is fennáll, a szervezet a következő szintre lép, amelyben a retina fényérzékelő sejtjei nem küldenek információt az agynak. Ilyenkor sötétül el minden. Normál esetben a látás gyorsan helyreáll, mivel a tünetek eltűnnek, amint ismét a megszokott módon áramlik a vér."

júl. 30. 04:08
 9/9 anonim ***** válasza:
38%
A vérnyomásesés abban az esetben veszélyes hogyha elájulsz és úgy esel, komoly sérüléseket (akár fejsérülés) szerezhetsz.
júl. 30. 04:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!