Vegyek be vagy ne?
Vettem ma be kétszer algopirint. Egyiket reggel, másikat délután 2 kor.
Torkom kapart eléggé.
Aztán 18 órakor ittam 2 sört.
Most hazaértem és felment a lázam, tarkóm fáj.
Pár hete gyomor gondom is volt, de elmúlt. Meg még nem kerültem sorra a laborba.
Hidegfürdőztem, az levitte a lázat, de fel óra múlva megint és egyre feljebb megy.
Szedjek lázcsillapítót?
Az algoprin (metamizol-nátrium hatóanyag nekem pl semmit nem ér, de a paracetamol se, sok virust szedek be, fos az immunrendszerem a stressz miatt) helyett az algoflex jobb, mert az ibuprofen, és az eleve jobban hat és gyulladást is jobban csökkent.
A láz, tarkó fájdalom tipikusan vírus okozta megbetegedés, a tüneteket pihentessel és türelemmel, lázat~ 2 nap ibuprofen szedéssel (400-600 mg dózissal - 24 óra alatt max 3 db, tehát 8 óránként bevéve lehet csökkenteni)
A virust majd a tested győzi le, a lázra, fájdalomra van a gyógyszer.
Nem tanácsos alkoholt inni, mert a májat terheli, azzal meg az immunrendszered hatásfoka romlik.
Pihenj, sok folyadékot igyál, könnyű kajákat egyél (zöldségek, saláták) és 3 nap múlva minden a régi
Simán a kovidnak ilyen tünetei vannak, gyomorra probiotikum és hagyma (zsiroskenyérrel) a legjobb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!