Azt mondják hogy sovány vagyok, de szerintem nincs így. Szerintetek?
Sziasztok!
Kb 2.-os korom óta rendszeresen súly problémákkal küzdöttem. Viszont a COVID ideje alatt sikerült le fogynom.
17 éves vagyok,166 cm és kb 55 és 57 kg körül mozgok. (Háromféle mérleget próbáltam s mindegyik mást mutat)
Azóta elkezdték a nagyszüleim folyamatosan mondogatni hogy sovány vagyok meg ilyenek s állandóan tömni akarnak mikor ott vagyok hiába mondom nekik, hogy nem bírok és nem is akarok annyit enni. A szüleim is elkezdték ezt furcsaságot mostanában.
Közben viszont még szerintem fogyni kéne egy kicsit meg izmot építeni s formásítani (Tudom hogy egyszerre a hármat nem lehet, nem is próbálkozom ezzel) igazából azzal van a bajom hogy túl vastag a vádlim és a combom is állandóan összeér ahogy megyek és ez nagyon zavar a hasam is még egy kicsit nagyobb mint amivel jól érezném magam.
Már kezdek belezavarodni, hogy össze vissza mondanak már mindenfélét s elegem van. Hiába mondom nekik, hogy hagyják abba nem érdekli őket...
Elvileg 51-től 59-ig normális a testsúlyom, de én sem érzem jól magam még ennyivel. Viszont már annyira össze vissza mondják, hogy szerintük sovàny vagyok,(Eleve szerintük az a testalkatú nő kell egy férfinak akin van mit fogni, viszont engem pont nem érdekel az ilyesmi, hanem csak szeretném, hogy mikor belenézek a tükörbe végre elégedett legyek az alakommal) s ezek miatt már nem tudom eldönteni mégis mi a csudát tegyek így gondoltam megkérdezlek titeket, hogy mit gondoltok...
Nem hinném, hogy anorexiám vagy ilyesmim lenne hisz direkt utána néztem, hogy meddig egészséges a dolog s nem is koplalok hanem többször eszek inkább keveset s mindennap mozgok kb fél vagy egy órát és mindig mást.
Ez egyáltalán nem kevés, soványnak pláne nem mondanám. Ennyi idősen 170/50-52 voltam, és normálisan néztem ki.
Nagymamáknak kb mindig sovány az ember, 5-10 kg felesleg nélkül...
Ne hagyd magad! 17 évesen ilyen témában már tudni kell nemet mondani. Ha nem értik meg, hagyd a tányéron a kaját, beléd csak nem tömik.
55 és 68 kiló között egészséges a súlyod.
Nem kell híznod.
"Eleve szerintük az a testalkatú nő kell egy férfinak akin van mit fogni, "
Marhaság. Egyéni preferencia. De!:
"szeretném, hogy mikor belenézek a tükörbe végre elégedett legyek az alakommal):)"
Ez a lényeg. Semmi más. Ahogy te is írtad, az egészséges súlytartományon belül legyél -vagy is- és onnantol az egyetlen fontos dolog ez
Én anno 182 cm-hez voltam 52-55 kg
Na én sovány voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!