Ez lehet végbélrák?
Figyelt kérdés
Napok óta viszket a végbelem, leginkább nagy wczés után. Csíp, viszket szúr, olyan idegentest érzés van benne. Viszont, ha nem nagy wczek, akkor nincs semmi tünetem. Mik a végbélrák tünetei?júl. 9. 23:31
1/4 anonim válasza:
Kérdés mennyi idős vagy. Az állag tartós változása, ingadozása, vérzés, átmérő szűkülés. Viszketni millió dologtól viszkethet, lehet, hogy nem sikerül eléggé kitisztítani és marad ott valami. Lehet gyulladt aranyértől. Nem gondolnék végbélrákra. Ha nem csak sima papírral törölgetnéd, lehet már annyi elég lenne.
2/4 anonim válasza:
Ez inkább az aranyér körüli bőrterület enyhe gyulladása. Minden széklet ürítés után ajánlatos nedves törlést (esetleg altesti mosakodást) végezni és esetenként Reparon kenőcsöt használni. A végbélnyílás ráncai közötti széklet maradvány kimosódik ilyen izzadós hőségben és az elszaporodó baktériumok irritálják a bőrt.
3/4 A kérdező kommentje:
Háziorvos belső aranyérre írt fel kenőcsöt, de meg se vizsgált. 23 éves vagyok egyébként, de van hogy annyira viszket, csíp, hogy majd megbolondulok. Illetve találtam ilyen apró peteszerű db-kat, amikor kitöröltem, gondoltam már a bélféregre is, de akkor meg látszódna a fehér giliszta nem?
júl. 10. 08:19
4/4 anonim válasza:
23 évesen nem gondolnék végbélrákra. A bélférgesség tud kínzó viszketést okozni, és könnyen kideríthető. Nem feltétlenül látszik a székletben. Menj el újra a háziorvoshoz.
A 2-es válasz is megfontolandó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!