Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Van itt olyan cukorbeteg vagy...

Van itt olyan cukorbeteg vagy prediabetes-es aki sovány, diétázik és nem fogy? Írja már meg ezt,hogy lehet kivitelezni?

Figyelt kérdés
Nem laboros eredmények ,itthoni vércukormérő.Laboros 6.2.volt.Kicsit magasabb a cukrom éhgyomros 5,7 és 6.4 között szokott lenni.Evés után mértem mar 9-et is.Diétázok egyenlőre,így az étkezés utani is csökkent sokat.De a probléma,hogy fogyok is és vékony vagyok így is.Egyébként egy másik egészségügyi probléma miatt nagyon stresszes vagyok es szorongok is.De a fogyás a diéta elkezdése után kezdődött.Haziorvos ezzel nem foglalkozik,diétázzak és meglátjuk,hogy alakul a cukorérték.
júl. 2. 17:44
 1/1 anonim ***** válasza:

Az az igazság, hogy a legkönnyebb lenne, ha elmennél egy dietetikushoz, aki tudna ezzel segíteni. Ha stresszes vagy, akkor nem kell neked még egy púp a hátadra és a tervezést át tudja venni egy hivatásos ember. Ezen kívül érdemes lenne elmenni egy cukor terheléses inzulin és vércukor vizsgálatra, mert más a dolog, ha inzulin rezisztens vagy és más, ha vércukor bajod van.

Addig is:

- zöldség először, utána fehérje, végül a szénhidrát. Ezzel kevésbé fog megemelkedni a vércukrod kajálás után.

- ne hagyd ki a zsírt és olajokat az étkezésedből. Jó módja, hogy könnyű kalóriákat nyerj. Avokádó, oliva olaj, szezám olaj stb mind jó erre

- egyél pl sűrű bab vagy lencse főzeléket pörkölttel vagy fasírttal vagy valami hasonlóval. Sok rost, egy kis zsír és sok sok fehérje.

- ha tudsz, akkor menj el sétálni rögtön kaja után minimum 15 percet, az is segít a vércukrodnak és akkor tudsz több szénhidrátot is enni (ha ez hiányzik)

Sok-sok más tipp van, de anélkül, hogy tudnánk mit ettél régen, mit szeretsz, és most mit eszel nehéz segíteni.

júl. 27. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!