Szerintem én is. Egyszerűen nem tudok éjszaka aludni, folyamatosan ébren vagyok, persze tök fáradtan, de mégsem sikerül az alvás, nappal meg csinálni kell a dolgaimat, így nem tudom bepótolni. Aztán persze pár nap után, ha már kb. összeesek, alszok egyet délután és folytatódik az egész. Nappal meg vedelem a kávét, energiaitalt liter számra, hogy valaminek hívjanak napközben... Próbáltam már nélkülük is, teljesen letettem őket 2 hónapra, nem javult semmi.
júl. 2. 00:20
2/9 anonim válasza:
Az alvás hiánya szoros összefüggésben van a demencia várható kialakulásának kockázatával. Az évekig tartó mélyalvás-hiány pl kb 100% eséllyel vezet Alzheimer vagy Lewy body vagy Parkinson betegséghez. Ha a mélyalvás-hiányhoz a REM-hiánya is társul, akkor a szervezet képtelen regenerálódni, és súlyos szervi problémák keletkeznek. A leggyakrabban szivbetegség alakul ki.
Az évtizedekig három műszakban dolgozók - a mindig máskor alvás miatt - elhizással, magas vérnyomással, cukorbetegséggel és szivproblémákkal küzdenek, es gyakori az agyvérzés és a szivroham.
Ha egy gyerek nem alszik eleget, 18 éves korában az IQ-ja sokkal alacsonyabb mint azoké, akik elég alvásidőt kaptak (az élettől).
júl. 2. 00:51
3/9 anonim válasza:
Az energiaitalok méreganyagai nem ürültek ki belőled 2 hónap alatt. A koffein igen, de a többi nem.
júl. 2. 00:54
4/9 anonim válasza:
3! 1. vagyok. Mennyi idő mire kiürülnek teljesen? Sajnos nagyon nehéz így nélkülük az élet, szó szerint bárhol elalszom napközben, de csakis napközben. Már gondoltam arra is, hogy elfogadom ezt, és olyan munkahelyet keresek, ahol tudnék csak éjszaka dolgozni. Gyerekkoromban sem voltam jó alvó, de azért ott még sokkal jobb volt a helyzet, nem befolyásolta a tanulmányaimat, de már úgy érzem, hogy tönkreteszi az életemet. Immunbeteg vagyok egyébként, alulműködik a pajzsmirigyem is, ha említem az alvási nehézségeimet a kezelőorvos egyből Xanaxot akar adni, de eddig mindig elutasítottam, nem szeretném szedni.
júl. 2. 01:23
5/9 anonim válasza:
Mennyi az a kevés? Konkrétabban?
júl. 2. 13:12
6/9 A kérdező kommentje:
5-ös ha nem vagy érintve, akkor miért kérdezed? Lényegesen kevesebbre gondolok a szükségesnél.
júl. 2. 17:00
7/9 anonim válasza:
Nekem is vannak alvási problémáim, de még nem mentem velük orvoshoz, ezért kérdezem.
júl. 2. 17:56
8/9 A kérdező kommentje:
7-es itt most a következményeiről van szó. Az alvási probléma egy egyszerűbb dolog, azzal könnyebben tudnak mit kezdeni az orvosok.
júl. 2. 23:26
9/9 anonim válasza:
Ok rendben, akkor nem zavarok. De még fent leszek úgy 6-ig, ha ugy van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!