Miért gennyesedik be a fülem miután fülhallgatót használok?
Érzékeny a füled. Ennek a hangerőhöz nincs köze, itt a fizikai érintkezés okozza, hogy a füledben van, így a külső hallójáratot borító érzékeny bőr nem tud szellőzni és begyullad.
Nekem ugyanez van, csak füldugóval. Ha kis zajokat hallok, már nem tudok jól aludni, ezért füldugózok, de abból is csak a szilikonos vált be, aminek pont az a lényege, hogy jól beletapad az ember fülébe. Nem használom minden nap, csak ha indokolt, vagy ha végre ki akarom pihenni magam, de így is random időpontokban begyullad tőle a fülem.
Ha olyan fülhallgatód van, amit bele kell dugni a füledbe (pl gumiharangos), akkor próbálj meg váltani fejhallgatóra, ami a füled körül van csak, mert az elvileg nem fogja annyira irritálni.
Amúgy ha ezt a lapot húztad (a magam példájából kiindulva, ugyanezt végigzongoráztam évekkel ezelőtt), akkor mást nem nagyon tudsz csinálni. Rendszeresen tisztíts, fertőtlenítsd a fülhallgatót, a füledet pedig ne pucold keményen, lehetőleg csak ezekkel a tisztító spraykkel.
Hát nálam ott is ugyanennyi lett. Meg azt tanácsolták, hogy ne használjak füldugót egyáltalán - persze erre magamtól is rájöttem, hogy a fülproblémát megoldaná, csak hát akkor nem fogok aludni, mert zajérzékeny vagyok...
Ha esetleg neked mondanak majd mást, majd írd meg légyszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!