Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Nagy lehet a baj a bokámmal?

Nagy lehet a baj a bokámmal?

Figyelt kérdés

Elég rosszul léptem a bal lábammal. Aláfordult a bokám.

Tudok járni óvatosan, és mozgatni is kb 70 %-osan, de meg van dagadva. Viszont nem fáj, inkább kellemetlen.

Kaptam kenőcsöt, kenem, és borogatom hidegvizes ruhával.

Szerintetek lehet komoly probléma? Érdemes orvoshoz mennem, vagy ki tudom feküdni?

2024. jún. 21. 19:56
 1/5 A kérdező kommentje:
A bal lábamon a külső boka van bedagadva. A mozgást úgy értettem, tudom mozgatni, de a dagadás miatt nem 100, hanem csak kb 70%-ban.
2024. jún. 21. 19:57
 2/5 A kérdező kommentje:

Mostmár azért erősebben sajog, és nehezebb mozgatni is. Legalább nincs belilulva, vagy elszíneződve.

Sztem reggel megmutatom az orvosnak, biztos ami biztos.

2024. jún. 21. 21:25
 3/5 anonim ***** válasza:

Kicsit megnyúlt a bokaszalag de ez növeli az esélyét hogy járás közben még jobban alád forduljon. Ha nagyon meghúzódik vagy részleges szakadás következik be akkor nagyon feldagad, belilul (zúzódás), több hét vagy akár egy hónap a gyógyulás (bokarögzítővel vagy fáslival, pihentetéssel, jegeléssel, kenegetéssel).

Ha nem lilult be, akkor is ajánlatos bekenni, jegelni, pihentetni (ne lógjon a láb), beszerezni egy elasztikus bokarögzítőt/bokavédőt. Zoknira ráhúzod ha menni akarsz. Általában nem párban adják, de érdemes lenne kettőt venni a csere miatt, meg jól jön ha esetleg mindkét láb sérült, de általában elég arra az egy problémás lábra felhúzni.

[link]

[link]

Dagadásra elég a Flector vagy sportkrém (gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító), ha belilult akkor Lioton gél vagy fekete nadálytő krém a véraláfutás eloszlatására.

Komolyabb esetben úgyis megnézik a táppénz vagy igazolás miatt ha melóba jársz, mert több hét a gyógyulás.

2024. jún. 22. 04:16
 4/5 anonim ***** válasza:
Próbálj meg a lábad belső élén menni, mert ha a külsőn mész, pikk-pakk alád fordulhat a lábad. Igazából egy rossz mozdulattól is bekövetkezhet, de ha ki van nyúlva a bokaszalag ez hatványozottan esélyes.
2024. jún. 22. 04:19
 5/5 A kérdező kommentje:

"Csak" bokarándulás, szerencsére nem komoly. Pihentetem, borogatom, helyrejön.

Köszi a tanácsokat.

2024. jún. 22. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!