Mi van, ha egy tárgyat fertőző kézzel fogunk meg?
Vécézés után mindig kezet kell mosni. Mindig kézmosás előtt szoktunk felöltözni. A tárgyaknak ugyan semmi bajuk nem lesz, ha megfogjuk fertőző kézzel, csak hát a tárgyakat tiszta kézzel is meghatjuk.
A kilincset és a villanykapcsolót kézmosás előtt is, s utána is meg szoktuk fogni.
Elmegyünk vécére. Mielőtt kijövünk a WC-ből, előtte mindig felöltözünk (nem félmeztelenül megyünk kezet mosni). Így megfertőzhetjük a gatyánkat, meg a nadrágunknak a derekát.
Ha étkezés előtt megyünk a fürdőszobába kezet mosni, akkor kézmosás előtt is, s utána is megfogjuk a kilincset és a villanykapcsolót. Így hiába mostuk meg a kezünket, mert a kilincsről és a villanykapcsolóról visszakaphatjuk a bacilusokat.
Nem vagyok szakértő biológus stb., de ha valaki megfogott valamit, akkor szerintem tuti rákerül valami, de ezek idő után attól függően milyenek részben elpusztulnak, vagy nem szaporodnak, mivel nincsenek elszigetelve a környezeti hatásoktól, mint UV, más bacik, vegyi anyagok , hőmérséklet ingadozás., míg pl: benned állandóbb hőmérséklet van.
Persze marad valamennyi, és innen jön az, hogy mennyire tud fertőzni, mennyire jut át a különféle passzív védelmen, mint nyálkahártya, különféle anyagokon, amik a bőrön vannak és hasonlók és hogy mennyi tud bejutni stb, az is számít.
És ha a bőrödre kerül, akkor is onnan szerintem le is kerül egy része azzal, hogy egy csomód dologhoz hozzáérsz még, vagy az izzadtság leviszi ..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!