Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » 150-es vérnyomás 90-es pulzuss...

150-es vérnyomás 90-es pulzussal mennyire jó kb. 40kg túlsúly mellett?

Figyelt kérdés
Fiatal felnőtt férfiként. Érdemes gyógyszert íratni?
2024. jún. 16. 01:19
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
60%
Tartós tejet ne vegyél már báttya
2024. jún. 16. 02:57
 2/13 anonim ***** válasza:
54%
Car. Nemhogy érdemes, kell!
2024. jún. 16. 08:27
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Ki kell mozdulni. Friss levego, kirandulni, nezni a viragokat, futni szaladgalni, vitamin, foleg repat egyel, ne legyel feszult csak ugy (ezt nem tudom hogy ered el). Igyal macskagyoker teat, fuss megint, usszal, nyisd ki az ablakot meg ajtot meg ilyenek amit mondani szoktak a mentalis egeszsegben.
2024. jún. 16. 09:36
 4/13 anonim ***** válasza:
74%

Nekem is ilyesmi a vérnyomásom. Pedig nem csak egész nap üldögélek. Munkába minden nap biciklive járok. Hétvégente sokszor túrázok (ez nem 2 km sétát jelent!). Mégis ennyi. Jó 20-30 kg felesleg rajtam is van.

Tudom, hogy nem jó, de annyira nem érzem tragikusnak. Nem szokott ezzel semmi problémám lenni, nem fáj a fejem, vagy ilyesmi. Nagyobb fizikai aktivitásban sem vettem észre, hogy korlátozna.

Ennek ellenére a háziorvos legutóbb mentőt akart hívni, mert szerinte 120 fölött már extrém magasnak számít. Pánikolva kérdezgette, hogy nem vagyok-e rosszul, nem fáj-e a tarkóm, nem érzem-e hogy el akarnék ájulni, stb. Igen, ő meg ilyen túlbuzgó, tisztában vagyok vele.

2024. jún. 16. 10:27
 5/13 anonim ***** válasza:
52%
Én is csak furcsálkoztam a doki aggodalmán, aztán beütött az angina, az ember úgy érzi, hogy itt a vége - Ti inkább legyetek most, előtte okosak... 😒
2024. jún. 16. 10:40
 6/13 anonim ***** válasza:
65%

Na jó, de azzal lesz valaki okos, hogy viszonylag fiatalon, még nem is annyira extrém érték mellett gyógyszert szed? Az a vesének, májnak mennyire tesz jót hosszú távon?

Félre ne érts, nem értek hozzá, nem vitatkozni szeretnék. Csak kérdezem.

2024. jún. 16. 11:07
 7/13 anonim ***** válasza:
25%
6. Éppen azért kell vele foglalkozni, mert ilyen fiatal emberről van szó. Ha nem szed valamit a vérnyomására, akkor idő előtt tönkre megy a veséje, a szeme, az erei, a szíve, és az lenne a legkisebb baja, hogy mi van a májával. Egyébként a vérnyomáscsökkentők nem "szokták" rombolni a májat vagy a vesét.
2024. jún. 16. 13:00
 8/13 anonim ***** válasza:
37%
4. Az, hogy te nem érzed meg, hogy magas a vérnyomásod, nem azt jelenti, hogy nem teszi tönkre a szerveidet! Az olyan emberek mint te, akik nem érzik, ezért nem is tesznek ellene, szoktak egyi8k pillanatról a másikra infarktust, stroke-ot kapni. Úgyhogy ne bagatellizáld el!
2024. jún. 16. 13:03
 9/13 anonim ***** válasza:
0%

Erről van szó, és nem tudom, hogy a 150-et lehet-e "nem is annyira extrém érték"-nek nevezni, szerintem éppen elég durva. Egyébként én is azt az általános elvet követtem, hogy "nem fogom hagyni a gyomromat tönkretenni" (t.i. gyógyszerekkel), de a mai eszemmel már legalábbis acetilszalicilsavat fogyasztanék (most a gyógyszer nevét nem akarom ideírni, nehogy már töröljék, meg aztán engem az sem zavar, ha valaki fűzfakéreg formájában fogyasztja.😉) Nem is vényköteles.

De, általánosságban fogalmazva, fontoljátok meg (kövessétek) a dokitok tanácsait, még ha az első az lesz is, hogy próbáljatok meg mihamarabb alaposan lefogyni... (#5 voltam)

2024. jún. 16. 18:00
 10/13 anonim ***** válasza:
0%
(...kicsit félreérthetően írtam, szóval az ajánlott "cuccot" fogyasztom is, amióta beütött a krach... de, a mai eszemmel, jobb lett volna korábban)
2024. jún. 16. 18:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!