Pszichés eredetű fejfájás, nyomásérzés a halántékban és a szemekben?
2 hónapja tart ez az állapot, fokozatosan alakult ki. Először autóút során éreztem halántéknál mindkét oldalon nyomásérzést ami egyre erősebb lett, mintha hamarosan agyvérzést kapnék. Idővel ehhez szemnyomás (mintha a látóideget csavarná valami, ezzel együtt nyomódik is a szemem) társult. Sokat szédültem, a látásom is ilyenkor zavaros, volt hogy napokig “nem tudta lekövetni az agyam” amit látok, majd pár napig enyhültek a tünetek majd kezdődött előről. Nem minden utazásnál jön elő, de ha igen, akkor sem mindig ugyanolyan erősségben. Valamint itthon is négy fal között sokat nyom a halántékom és a látásom is sokszor fura. Koponya MR negatív, szemészeti vizsgálat negatív. Pajzsmirigy alulműködésem van és hashimotom, letroxot szedek rá.
Volt valakinek hasonló tünete, esetleg utazás során erősödő? Teljesen aggaszt már ez a helyzet :(
Szia mi lett végül?
Sikerült megoldani?
Szia! 5 honapig tartott folyamatosan ez az allapot, augusztusban volt a csucspont, allandoan rosszul voltam.
Vegul kiderult pszichologus segitsegevel, hogy pszichoszomatikus tuneteim vannak (konverzios zavar), ami annyit jelent, hogy valos tuneteim lettek valamilyen traumatol, ha ezek egyre jobban erosodnek, kepesek valos neurologiai betegsegeket produkalni. Az en esetemben a szules hozta elo, amit eloszor nem gondoltam volna, de szepen lefejtette a szalakat a pszichologus egeszen a gyerekkoromig. Majd miutan ez tudatosult, es minden letezo vizsgalatot elvegeztek rajtam, kezdett abbamaradni a rosszullet. Neha meg elojon, van hogy hetente 1-2x par orara, de lenyegesen gyengebben. Ezt sikernek tudom be, mivel szeptemberig kb a megorules szelen voltam mar, nem tudtam mi lesz. Pszichologusnal csak 3 alkalom kellett, mire “megoldodott” a dolog.☺️
Nyilvan e mellett maradt a hormonproblema es az azzal jaro tunetek, de toredeke a masiknak☺️
Köszönöm a válaszod!
Épp nekem is ez a problémám, nekem augusztus közepétől kezdődött. Pont ugyanilyen tünetek, elsőnek bal halánték, kezdett nagyon erősen fájni, majd utána mind kettő, de van amikor csak a jobb fáj.
Tegnap voltam neurologusnál, azt mondta nincs agydaganatom 😀, vérképet megnézte ami 1héttel a fejfájásom után készült. Gyógyszert írt fel, de fura mert amikor társaságban vagyok, valamit csinálok akkor nem érzem, meg minden rendben van, csak amikor egyedül vagyok akkor jelentkezik egy kis nyomást a két halántékomnál. Szerinted nekem is kéne egy pszichológus?( bocsi ha hosszú lett😀)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!