Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mi lehetett ez?

Mi lehetett ez?

Figyelt kérdés

A kérdés címéért bocsánat, de nem tudtam jobbat kitalálni ehhez...

Nos az történt, hogy ma hajnalban nem tudtam órák óta elaludni pedig mindent megpróbáltam és elkezdett sípolni a tüdőm ami furcsa mert már évek óta nem volt ilyen. Így használtam ventolint (asztmára felírt szájba befújós cucc ami ilyenkor segíteni szokott) és még úgy egy ideig még sípolt, de hála égnek egy idő után abba maradt s utána tudtam aludni.

Viszont úgy a kérdés kiírása előtt egy órával simogattam a kiskutyámat és utána pedig lassan (tehát nem hirtelen mozdulat következtében történt) felálltam s elkezdett elhomályosulni a látásom utána pedig már feketedett is előttem a kép meg rózsaszín pici foltokat láttam ott ahol elsötétült s csak egy kis részen láttam hogy mi van körülöttem, de azt is nagyon homályosan...

Illetve még szédültem fájt a fejem s nagyon meleg lett a szobában hirtelen s éreztem az is, hogy zsibbad a fülem a lábaim pedig nagyon gyengének érződtek. Mindez addig tartott míg Apukám meg nem jelent s megkérdezte, hogy jól vagyok-e. Akkor hirtelen abba maradt s fokozatosan minden vissza állt a normálisba, de nagyon fura volt ez az egész mert ilyen vagy ehhez hasonló még egyszer sem fordult elő...

Annyit még hozzá tennék (bár mem tudom a dolog szempontjából mennyire számít), de mostanában elég stresszes voltam mert kicsit túl sokat vállaltam. Illetve az alvással is nehézségeim vannak egy ideje,az állóképességem is romlott (pedig rendszeresen sportolok, minden nap valami mást) és étvágyam se nagyon van úgy kell külön figyelmeztettnem magamat az evésre különben simàn elfelejtem s akár egész nap nem eszek. A folyadék bevitelel viszont nincsenek ilyen problémáim. Heti egyszer úszni is szoktam s régen simán végig úsztam az egész medencét egy levegő vételel most viszont már a felénél kifuladok...

(17 éves vagyok és lány)

Az esetleges helyesírási hibákért, szóismétlésekért illetve a hosszú monológ ért előre is elnézést kérek.

jún. 10. 12:30
 1/5 Anonymuska válasza:
100%
szólj a szüleidnek, vagy valakinek itt nem találsz sok orvost.
jún. 11. 11:26
 2/5 A kérdező kommentje:
Azt fogom tenni, csak gondoltam ki írom ide hátha mással is történt ilyesmi s ha nem olyan komoly, hogy kifejezetten foglalkozni kell vele (tehát úgy értem ha a tavasz vagy éppen a nyár miatt van, vagy csak valamiféle új nyavaja miatt van amit még jó páran elkaptak) akkor nem riogatok vele feleslegesen senkit...
jún. 16. 22:09
 3/5 A kérdező kommentje:
Ettől függetlenül nagyon köszönöm a választ:D
jún. 16. 22:10
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Itt több dolog is lehet. Asztmás vagy? Vagy miért kaptál Ventolint? Ha igen, akkor a stressz, a túlterhelés okozhat rohamot, ronthatja az asztmát. Ugyanez igaz arra, hogy romlott az állóképességed és az étvágyad. A szédülés, zsibbadásérzés, látászavar valószínűleg attól volt, hogy "leesett" a vérnyomásod (akár el is ájulhattál volna). Nem tudom, hogy mi az amivel túlterheled magad, de vissza kéne fognod egy kicsit, ha lehetséges!
jún. 17. 08:37
 5/5 A kérdező kommentje:

Igen, bár évek óta nálam csak tünetek nélküli asztma van így az esetek többségében csak akkor van szükség Ventolinra mikor beteg vagyok.

Most már hála égnek, hogy itt a nyári szünet így most sokkal kevesebb dolgom van mint évközben. Az étvágyam is fokozatosan visszajött viszont néha még megszoktam szédülni s ilyenkor jelentkezik a másik kettő tünet is, de már jóval rövidebb ideig tart mint az első alkalommal.

Nagyon köszönöm a választ, ezentúl jobban oda fogok ezekre figyelni!😊

jún. 26. 23:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!