Állatokról rámegy emberre a bolha?
szerintetek macskárol,vagy kutyáról rámegy-e,és megtelepszik-e a bolha az emberen.
én ugyanis azt hallottam,hogy bolhát vagy a tetüt,serkét nem lehet elkapni állattól
A tetűről én nem tudok, hogy átmenne, mert úgy tudom, legalábbis a macskáéról, hogy fajspecifikus.
A kutyabolha az max. csak a véredet szívja, de nem telepszik meg. A macskabolha az, ami már gáz. Az megtelepszik a lakásban is, rajtad is.( saját tapasztalat)
És ha nem veszed észre időben, baromi gyorsan elszaporodik és nem olyan könnyű megszabadulni tőle.
Átmehet.Sajnos megis tapasztaltam.A nyáron nagy a meleg ráadásul itt a kertünk végén nádas van a macskák és a kutyáim mindig összeszedik az élősködőket:Kullancsok,bolhák stb.
Vettem nekik bolhanyakörvet meg bolhaírtó szert azt hittem hatásos lesz.Énb meg ott nagyban ölelgettem őket és észrevettem hogy a nadrágomon meg a pólómon mászkálnak a bolhák.Ráadásul a lakásba is behordták a macskák a bolhákat az ágyamban is volt egy pár darab bolha este nem tudtam aludni mert éreztem hogy a lábomat csípték és mindig vakaróztam.Szóval sajnos van ilyen.most nyáron már biztos nem engedem be a macskákat.Az biztos hogy nem ember élősködő volt mert ilyen kis fekete ugráló piszkok voltak amiket a macskákban is láttam.
A kutyabolha igen, a macskabolha nem. Vagy fordítva. Az egyik mindenesetre nem szereti az emberi vér ízét.
(100%)
Az előző válaszoló üzenetére:
Igen, biztos más faj, de tapasztalatból tudom, hogy a ruhában, ágyneműben meghúzza magát és elég, ha csak érintkezik az ember azzal az anyaggal, már csípik is. A hajban nem telepszik meg, a szúnyoggal ellentétben a bolha a fején nem csípi meg az embert, innen is lehet tudni, hogy ha nem szúnyog marta össze a tested.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!