Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Dudorok a nyelv hátsó részén,...

Dudorok a nyelv hátsó részén, a garatban?

Figyelt kérdés

Kb. Fél éve küzdök hpv szemölcsökkel(2 hónapja citológia negatív, hpv szűrés nőgyógyászaton az agresszív fajtákra negatív, a tobbit nem nézték.) bőrgyógyász kezeli őket, lézeres technikával.

Ő mondta nekem, hogy ez a HPV okozhat száj és gége-garat rákot is, ezért nézessem meg fül-orr gégésszel. Sajnos itt nálunk vidéken nincs akut problémákat vizsgáló rendelés, így csak jövő hét után való hétre kaptam időpontot sajnos. Igazából soha nem nézegettem úgy isten igazából a torkom, garatom,figyelmes lettem a nyelvem legesleghátsó részén a garatom kezdetén( ha csak pusztán kinyújtom a nyelvem nem látszik, csak ha lenyomom a nyelvem) jobb oldalon ilyen kis gombostű méretű keményebb (nem eltávolítható) fehér dudorra. Látni csak egyet látok, de ha kicsit lejjebb dugom az ujjam, akkor tapintani sokat tapintok, lejebb már a másik oldalon is. Fogalmam nincs róla, hogy ezek itt voltak-e vagy egyáltalán anatómiailag itt kell e lennie, vagy mindenkinek ilyen-e, de picit megilyedtem. Nincsen semmi felsőlégúti panaszom. Sokszor van gombóc érzés a torkomban, illetve sokat krákogok, de én ezt betudtam eddig a refluxnak. Lehetséges, hogy rosszindulatú elváltozás? Másnak is vannak olyan dudorok?

2024. jún. 6. 23:48
 1/1 anonim ***** válasza:

Szia!

Na most az, hogy a hpv garatrákot okozhat az nem azt jelenti, hogy garatrákod van. Ne dugdosd a kezed a szádba, mert felsértessz valamit. Hagyd meg az orvosnak a vizsgálódást.

2024. jún. 7. 06:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!