Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hány évet kell itthon orvoskén...

Hány évet kell itthon orvosként/fogorvoskent dolgozni, hogy ne kelljen a képzési összeget visszafizetni?

Figyelt kérdés

Illetve mennyit kellene fizetni, ha mégis kimegy egy orvos? Nem tudtam kiigazodni a jogszabályban. Ki lehet játszani ezt valahogy? Nincs orvos ismerősöm sem:(

Üdv.

jún. 4. 19:12
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
benne van a képzési szerződésben, amit az egyetemmel kötöttél.
jún. 4. 19:23
 2/9 A kérdező kommentje:
Azt hol tudom elérni? Mert nem írtam alá semmit és nem emlékszem, hogy beszélt volna nekünk bárki erről.
jún. 4. 19:50
 3/9 anonim ***** válasza:
A képzési időnek megfelelő időt. Utána jön majd egy levél, hogy utána már nem "tartozol".
jún. 4. 19:55
 4/9 anonim ***** válasza:

biztos, hogy aláírtad, de a neptunban megtalálod.

De érdekel, hogy orvosként hogy a vérbe nem lehet ezt értelmezni: az oklevél megszerzését követő húsz éven belül az általa állami (rész)ösztöndíjjal folytatott tanulmányok idejével megegyező időtartamban... visszafizetni az adott képzésére tekintettel a magyar állam által folyósított 48/C. § (1) bekezdés a) pontja szerinti magyar állami (rész)ösztöndíjnak (e pont tekintetében a továbbiakban: tartozás) – évente a Központi Statisztikai Hivatal által megállapított éves átlagos fogyasztóiár-növekedés mértékével növelt – összegét ...

jún. 4. 20:29
 5/9 A kérdező kommentje:
Neptunon belül hol találom? Most néztem meg az előbb és eskü nem találom. (Elsőéves vagyok, nem mélyedtem bele ebbe a témába, de most eléggé érdekelni kezdett.)
jún. 4. 21:13
 6/9 anonim ***** válasza:
4# nekem sem kellett semmit aláírni, a képzés megkezdésével lép életbe a szerződés.
jún. 4. 22:12
 7/9 anonim ***** válasza:

6, minden egyetemen van iratkozási nyilatkozat.

Kérdező, ránéztem minden a négy orvosira, mindenhol kell a beiratkozáson.

jún. 5. 08:46
 8/9 anonim ***** válasza:
Első éves orvostanhallgató vagy és már most tudod, hogy el fogod végezni, sőt, olyan profi vagy, hogy egyből mész külföldre? Magas lóról lehet nagyot esni...
jún. 5. 12:17
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget!

Nem ülök magas lovon, egy senki vagyok jelenleg. Pusztán érdekelt a téma, mert nem néztem ennek utána még. Na meg ha 26-ban marad a Fidesz, akkor nem szeretnek itt maradni:)))

jún. 5. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!