Hogyan lehet kezelni, ha valakinek kb 1 óránként kell vizeletet ürítenie? Doki azt mondta minden rendben, csak stresszt kellene visszavenni.. viszont lehet rá valami megoldást találni? Régebben kb 5 órán át is bírtam, manapság 1 óráig csak..
Figyelt kérdés
Napi min. 2 liter folyadék megvan, de amikor keveset iszom, akkor is sürgető inger tör rám.. mivel lehet ezt kezelni? Lehetőleg katéteren kívül.2024. máj. 15. 12:05
1/4 anonim válasza:
Dokinak igaza lehet. En is stressz-pisilos vagyok. Menj pszichologushoz, ha egyedul nem tudod megoldani a stresszcsokkentest. De probalhatsz relaxacios gyakorlatokat, meditaciot, naploba kiirni,ami aktualisan nyomaszt stb.
2/4 anonim válasza:
Ha semmi betegség nincs a háttérben, akkor tényleg stressz lehet. Nekem ennyire nem durva, de nekem is van valamennyire. Ha olyan helyen vagyok, ahol nem lehet pisilni, pl. utazás közben, akkor tuti óránként kell. Dugóban mindig rám jön. Viszont ha bent ülök az irodában (ahonnan bármikor kimehetek), akkor sokszor délután megyek ki először és addig eszembe sem jut.
3/4 anonim válasza:
Nálam ez akkor jött elő amikor stresszeltem pár napig, és amikor már túl voltam ezen és kezdtem lenyugodni akkor jött nálam ez elő. Kismillió vizsgálatot megcsináltattam emiatt, még az a gyanú is fennállt hogy lehet az egyik gyógyszerem miatt van ez mert tartalmaz némi vízhajtót. Arra több orvos is mondta hogy annyira minimális hogy nem lenne szabad hogy emiatt 30 percenként járjak vizelni főleg hogy napi 2,5 litert iszok meg átlagosan. Minden vizsgálatom negatív lett, illetve az eredményeim is jók voltak, vérképem, vesefunkcióm is normál értéken volt a doki szerint, nézték a hólyagomat, mert az is felmerült hogy ott lehet probléma, de semmi nem volt. Akkor mondták nekem is a stresszt hogy szerintük attól lehet, és simán elképzelhető az is hogy rajtam ez utólag jön ki amikor már túl vagyok a dolgon és lenyugszom. Igaz akkor tényleg stresszes időszakom volt, több minden miatt, munka, család, magánélet és ezek szinte egymás után jöttek. Amikor sikerült helyretennem a dolgokat és azért csökkent a stresszeléses időszak tehát már egyre kevesebb volt akkor kezdett ez is megszűnni hogy sűrűn járok vizelni.
4/4 anonim válasza:
Van valamilyen problémád? Cukorbetegség gyógyszerei, szívbetegség gyógyszerei közül is sok okoz gyakori vizelést. De maga a cukorbetegség is, ha nem ismerik fel, nem kezelik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!