Valakinek valamo bevállt praktika?
Évek óta hideg időben állandóan viszketek.
Nem vészes, tehát nem vakarom le magamról a bőrt csak itt-ott viszketek amikor a hidegről bemegyek a melegre. Plusz amikor forró vízben fürdök és kiszállok akkor is. Testápoló használatával meg szokott szűnni kis időn belül de aztán ahogy elhagyom a krémet visszajön.
Van valami bevállt praktikátok? Baromi bosszantó.
Ha a testápoló bevált akkor mi a kérdés? Miért nem használod azt?
Szerintem az lehet a probléma, hogy száraz a bőröd és ez a gyors hőmérséklet változástól fokozódik. Erre jók a testápolók és bőrápoló olajok is jót tehetnek pl: szőlőmag, mandula, argán, jojoba olaj.
Nem ekcéma?
Az ilyenre egyebként a rendszeres hidratálás a megoldás. Reggel este testápoló
Nem ekcéma az tuti. Semmi nincs a bőrömön mégcsak nem is pirosodik vagy bármi csak viszket. Leginkább fürdés után.
De akkor majd rászokok a napi 2x-i testápoló használatra.
Nyáron sosincs ilyen bajom.
En huszeves koromban kezdtem el a kinlodast. Minden mosdas utan, gyakorlatilag ahol viz erte a borom, elviselhetetlenul viszkettem. Most vagyok 51, 23 eves korom ota vallasosan kenem mosdas utan tetotol-talpig a Garnier testapolot. Probaltam sokkal dragabbat es direkt olcsot is, mindent.
Nem allitom, hogy ez a marka a tuti, szamomra ez tartalmazza azt, amitol megszunik az amugy pokoli viszketes. Ha nem lenne keznel, elbliccelnem a mosakodast inkabb. Mikor ugyanis ki akartam hagyni vagy mast hasznaltam, tiz perc mulva feloltozve kezdtem teljes hosszaban viszketni.
Sajat magammal a tapasztalatom az, es egy hematologus professzor is megerositett, hogy nagyon erzekeny az idegrendszerem. Ugy reagalok ingerekre, amikre mas sehogy se, hogy mindenfele kijon rajtam.
Kend magad, ennyit mondhatok.
4/4.
Nekem is brutális gyenge az idegrendszerem sajnos.
És észrevettem azt is, hogy amikor elkezdek rágondolni, például hogy remélem nem fogok most viszketni, akkor azonnal elkezd vagy 100 helyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!