Amennyiben valaki SIBO (kontaminált vékonybél szindróma) miatt nem képes rendesen megemészteni a gabonákat, akkor nála a gluténérzékenységre vonatkozó vizsgálatok milyen eredménnyel járnának? Ilyenkor is mutatnak ki gluténérzékenységet?
Tehát ha SIBO (kontaminált vékonybél szindróma, bakteriális diszbiózis) miatt nem tudja rendesen, helyesen megemészteni a magas FODMAP-okat, akkor az is lehet gluténérzékenység, allergia vagy intolerancia?
Vagy csak abban az esetben, ha mindkét betegség fennáll?
Úgy értve, hogy pl SIBO + gluténérzékenység IS?

Szia!
A sibo az nem betegség!! A sibo egy mellekhatás, csak úgy mint az ibs.
Lehet sibod, ha pl gluténerzékeny vagy.
A sibo azt jelenti, hogy a vastagbélben élő bakteriumok feljutottak a vékonybélbe és túlszaporodtak. Csinálják a feaztivált. De ez a túlszaporodás lehet sokmindentől.
Mindig az alap gondot kell megkeresni, ami lehet nem is a tápcsatornàban keresendő. Akár hormonok, bármi ...
Nekem gócos fog okozta a gyomor/brl hurutot és innen sibot

#2 vagyok
Az kimaradt, hogy ha màr kialakult a sibo valami miatt, termeszetesen kerülni kell a cukrot, glutént, laktózt. Ezek állandó gyulladásban tartják a beleket és csak rontanak a tüneteken.

#4 hát nekem is volt sibom...nagyon rossz volt. Állandó hasmenes, fogyás, szédilés, hányás.
A rossz felszívódás miatt, gyengeség, vérszegénység, vitamihiány ...stb.
Nem beszélve a mögöttes okokról.
Nem a sibot kell kivizsgálni. Hanem a rossz dolgokat kell kizárni. Hidd el 8 hónapnyi szenvedés után nem halandzsa, amit írok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!