Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Pajzsmirigy ultrahang leleten...

Pajzsmirigy ultrahang leleten ez mit jelent? És mire utal? Mi ezzel a teendő? A pajzsmirigy mérete megfelelő? Mi az, hogy echoszegény? -> Ez betegségre utal? Mit jelent az, hogy göb és mit az, hogy meszesedés - a pajzsmirigy esetében?

Figyelt kérdés

"A pajzsmirigy bal lebenye 40x13x13 mm-es, alsó harmadában mediálisan egy kb. 5 mm-es echoszegény terület látható, melyen belül 1-2 mm-es csoportos meszesedés látható.

Meszes göb a bal lebenyben."

Az azt jelenti, hogy strúma? Vagy köze sincs ahhoz?

Ha lehet, kicsit magyarázzátok is el. Köszönöm.

2024. ápr. 20. 15:17
1 2
 11/18 Ypszilon1980 ***** válasza:
Értem, ahhoz kell labor. Ha ez megvan, akkor elmész endokrinológushoz és megbeszéled vele.
szept. 17. 13:30
 12/18 A kérdező kommentje:
#11. Yep.
szept. 17. 13:36
 13/18 anonim ***** válasza:

Mi történt? Remélem minden rendben

Velem is hasonló 🫠😞

okt. 16. 20:50
 14/18 A kérdező kommentje:

#13. Nemrég voltam pajzsmirigy ultrahang vizsgálaton újra. Ez a doktornő azt állapította meg, hogy strúma. 6X6-os göb.

Endokrinológusnál még nem voltam.

Gyógyulást kívánok Neked.

okt. 16. 21:10
 15/18 anonim ***** válasza:

Bocsi egy kérdés.

Gondolom neked volt már labor, minden is.

Ez a 40x13x13mm lebeny

Ez nagyobbodásnak számit gondolom?

Ezek alapján neked alul, vagy túlműködésed van? Ekkora lebennyel.

okt. 17. 22:13
 16/18 A kérdező kommentje:

#15. Te vagy, aki privátban is írt?

Sajnos egyelőre nem tudom, egyik orvos sem mondott kb semmit.

Igen, volt labor és sok egyéb vizsgálat, diagnosztikai eljárás is.

Rengeteg betegségre voltam szűrve, mindenféle rákra, különböző vírusokra, nemi úton terjedő betegségre, autoimmun betegségekre, allergiákra és ki tudja, hogy mire.

Már attól sokkot kaptam, hogy megláttam a vizsgálatkérő lapot.

Minden egyes részének nekem kellett utánanézni.

Voltak bizonyos értékek, amelyek nagyon magasak voltak vagy alacsonyak. A háziorvosok mindent elbagatellizált.

Arra is magamnak kellett rájönnöm, hogy melyik tüntettel mit kezdjek.

A háziorvos irdatlan butaságokat mondott. Amikor az O "javaslatait" követtem, sokat romlott az állapot. Úgyhogy mindennek utánajártam és a leghaladóbb orvosok könyveit olvastam. És úgy sok mindent helyre tudtam hozni.

A rákok, egyebek hála Istennek negatív lettek. De hónapokig stresszeltem ezeken.

Az ugye meghosszabbította a kivizsgálást, hogy nem magán, hanem TB támogatott szakrendelésekre mentem, ahol elképesztő várakozási idők voltak.

Remélem, hogy te nem ... orvosokat fogsz ki. Természetesen én is találkoztam lelkiismeretes orvosokkal is.

okt. 18. 06:41
 17/18 anonim ***** válasza:

De Tsh laboreredmenyed mi volt?

Ugy mar eldontheto hogy alul/tulmukodik.

okt. 18. 08:12
 18/18 A kérdező kommentje:

Nem volt eldönthető, mert egyszer valamilyen, máskor más.

Neked mennyi a TSH?

okt. 18. 08:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!