Milyen magas vércukorszint felett kell kötelezően mentőt hívni?
#5 vagyok: az utolsó félmondatom bántóra sikeredett, ezért elnézést kérek. Megpróbálom kifejteni: egy bármilyen magas vércukorszint nem indokolja önmagában a mentő szükségességét. Akkor lehet szükség mentőre, ha a beteg általános állapota nem teszi lehetővé, hogy máshogy segítséget kérjen, ez pedig a körülményektől is függ.
A szédülés miatt, ha lehetséges, érdemes volna vérnyomást mérni, meg kellene próbálni sokat inni. Ha nem szűnik a szédülés akkor pár órán belül érdemes volna eljutni valamilyen ügyeletre. Ha megszűnik a szédülés, akkor is érdemes volna beszélni orvossal egy pár napon belül.
#6-os
Miért mérjen vérnyomast, ha a cukor a magas. A normál cukorszit,éhgyomri 5,5 alatt van. Étkezés után 7-8-ra emelkedik, de ez 1,5-2 órán belül vissza is áll normál esetben. A 15, de még a 10 is magas. Ha szedül a magas cukor miatt, hívjon mentőt, mert percek alatt is romolhat az állapota. Mit kezd vele bárki a kocsiban, úton a kórház felé, ha elkezd hányni vagy bekómál.
Ez nem azt jelenti, hogy taxinak használja. Ilyenkor mentőt kell hívni. Ez nem egy láb sérülés.
De egyébkent tisztelet, amiért elnézest kértél. Ez jó emberre vall. Sajnos kevés az ilyen.
Egyébkent én értettem, mire érted.
#7-esnek:
Bár elképzelhető, de egy magas vércukorszint nem feltétlenül vezet szédüléshez. Nagyon gyakran látok betegeket akár 20-30 mmol/l vércukorral, akik abból nem éreznek semmit.
Annyi viszont történhet, hogy a magas vércukorszint miatt valaki sokat pisil, folyadékhiánya és alacsony vérnyomása lesz, és amiatt szédül.
Vagy fordítva: felstresszeli magát, magas lesz a vérnyomása és amiatt szédül.
Mindenesetre egy egyes típusú cukorbeteg tudja mi a teendő, van inzulinja és meg tudja oldani: nem kell mentő.
Egy kettes típusú cukorbeteg állapota nem fog gyorsan romlani: nem kell mentő.
Hacsak a szédülés és a körülményei miatt nem tud másképpen orvos elé kerülni: mentő - de ők akkor sem fognak semmit csinálni semmit csak beszállítják, max. bekötnek egy infúziót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!