Az otthon mért vércukor szint 5.9 Dcont mérővel.2 órával később a laboratóriumban mért érték már 7.1.Ez hogy lehet.ilyen hamar felmegy?Nem ettem nem ittam semmit.??????
Figyelt kérdés
ápr. 8. 17:49
1/9 anonim válasza:
Biztos nem ettél-ittál semmit? Mert ez így nyilvánvalóan lehetetlen, illetve valamelyik készülék hibája. A semmitől nem mehet fel.
2/9 anonim válasza:
De fölmehet. A szervezet képes szabályozni a saját vércukorszintjét, a májban van némi szénhidrát elraktározva, és szükség esetén abból pótolja vissza a vérbe.
Ezért az "igazi" éhgyomri vércukorszint csak az, amit felkelés után fél órán belül mérsz. Amúgy szerintem az 5.9 is kicsit magas, és az se okés, hogy magától fölmegy 7.1-re (de nem ugynaz, mintha a tényleges éhgyomri lenne 7.1).
Gondolom visszamész orvoshoz a lelettel, mondd el az egészet, amit itt leírtál, majd ő ennek tükrében értékeli.
4/9 anonim válasza:
#3: Igen, felmerül ilyenkor a kérdés, hogy vajon miért érzi a szervezet úgy, hogy 5,9-re már vissza kell pótolnia a cukrot. Erre majd az orvosok adnak diagnózist.
5/9 anonim válasza:
Ez nagyban függ a készülékek kalibrálásától.Még a készülékek gyártmányától is .A kórházak is a saját laboreredményeiket fogadják csak el.
6/9 anonim válasza:
A Dcont kapilláris vérből mér, a labor vénásból. Ezek különböző értékek. A Dcont ponntossága -+ 10%, tehát az az 5.9 lehet, hogy 6.5. Evés nélkül is fel tud menni a cukor, pl. a stressztől (ha csökken a vércukor a máj tud cukrot termelni. Ezért nem halunk éhen pl. éjszaka)
8/9 anonim válasza:
Elég nehéz lenne pár óra alatt éhenhalni.
9/9 anonim válasza:
Az otthoni mérők kapillárisból mérnek, de gyakorlatilag átszámítják plazmára, legalábbis az én mérőm papírjában ez volt.
Szórásuk az tényleg van bőven.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!