Középiskolában milyen nagyobb stresszhatások értek?
szereplés, felelés-izzadás, remegés, hányinger, gyomorpanaszok, vérnyomás problémák, pirulás, gombócérzés
bukás=gyomorpanaszok, fogyás, fejfájás, leépülés, öngyilkossági kisérlet kb ennyi
nagy alkoholfogyasztás, szerencsejáték, balhék (sulin kivűl)
majd suliban egy bizonyos "réteg" kiközösített ,semmi testi-lelki bajom nem lett belőle.
elgörbült a hátam az iskolapadba ülés alatt, nem tudom kialudni magam, nins időm semmire kb ennyi.
Német kisérettségi elött hányinger és hányás az utcán ahol senki nem segitett,hátamon a sulitáskával... Vérnyomásesés,meg ilyenek.Izgulás,remegés mindennapos volt.
Egyszer hőemelkedéssel mentem be gyakszira mert a tanár nem engedte a hiányzást,haverom hazakisért,másnapra 42fokos lázam lett..Ja és 2 hét hiányzás.Tanár meg sajnálkozott,hogy nem tudta h ilyen szarul vagyok,végig dolgoztatta velem a 4 órát.(Fémipari gyakorlat lányként kalapácsot csináltunk..) Ez a tanár volt a fő stressz forrás.
Mint 5:36. Én is maximalista vagyok, utólag ennek tudom be, hogy a gimnázium négy éve alatt folyamatosan bőrgyógyászhoz jártam beazonosíthatatlan kiütésekkel. 4 évig kezeltek, mindenféle kencékkel, gyógyszerekkel, aztán érettségi után elmúlt :). Viszont azóta is, ha extrém stressz ér, ellepnek a kiütések.
A terheltebb napokon (sok felelés, dolgozatok, stb.) a hányinger, hasmenés is megszokott volt :)
Nekem suli mellett dolgoznom kellett, hogy meg tudjunk élni. :(
Nekem a fő stresszforrás nem maga a suli volt, hanem hogy megteremtsem az egyensúlyt a suli és a munka között. (magyarul: hogy csináljam úgy hogy pénzem is legyen és ne is hiányozzak a megengedettnél többet)
Magát a tanulást ellazultam. A kettesre hajtottam (már akkor tudtam h xy költő élte nem lesz a "karrieremre" hatással) és mégis 3-asok és 4-esek álltak a végén a bizonyítványomban. :P A sok magolósnak szintén, szóval kár stresszelni ezen.
A másik stresszforrás a kiközösítés lehet. Hát, én tettem magasról mindenki fejére, tudtam, hogy semmi hatással nem lesz a jövőmre, hogy ez a 40 ember szeret vagy utál. Ebből sem kell nagy ügyet csinálni. Munkahelyre sem azért jár az ember, hogy szeressék, hanem hogy ledolgozza a 8 órát és megkapja a pénzét.
Persze ha mindent magadra veszel, behúzódsz a sarokba és hagyod hogy beléd rúgjanak, biztosan mindennapos hányingerrel és gyomorfájással fogsz küzdeni.
Legyél mindenkivel rendes, és védd meg az érdekeidet. A többiek is ugyanolyan emberek, mint te, ha b*szogatnak az azért van mert látják, hogy gyenge vagy.
Tehát minden tünet elkerülhető, ha:
- tanuláson nem stresszelsz. Minek? Lesz durvább kihívás is az életben. (ha nem vagy hülyébb az átlagnál, úgyis átmész)
- Nem lelkizel sokat az emberi kapcsolatokon.
- és tiszteletet mutatsz a tanárok iránt (fontos, mert bármi zűrbe kerülsz kell, hogy melléd álljanak)
Nagyjából ennyi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!