Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogyan enyhíthetném a térdprob...

Hogyan enyhíthetném a térdproblémáimat?

Figyelt kérdés
24 éves nő vagyok. Gimnáziumban kezdődött, hogy recsegett a térdem, később már fájt is. Voltam orvosoknál, voltam gyógytornán is, de nem oldódott meg a helyzet. Valaki azt mondta porckopásom van, valaki azt, hogy nem. Pár hete elkezdtem rendszeresen sportolni, futni is (rekortán pályán), és egyre gyakrabban fáj a térdem. Néha hirtelen belenyilall a fájdalom, aztán eltűnik, mintha mise történt volna, máskor tompán, de folyamatosan fáj. 6 kilométert szoktam futni, előtte és utána 20 perc sétával. Rendszeresen van az, hogy amikor megyek a futókörhöz sétálva, belenyilall a fájdalom a lábamba. Erősítés után is szokott fájni, pedig a térdemmel mindig kíméletes vagyok. Egy hónapja voltam ortopédusnál, de nem vett komolyan. Egy Condrosulf nevű gyógyszert szedek, amit a háziorvosom írt fel. A térdrecsegés legalább 5 éve teljesen általános.

márc. 13. 20:07
 1/7 anonim ***** válasza:
Amit csinálsz az nem tesz jót a térdednek. Gumis térd szorító kellene .
márc. 13. 20:21
 2/7 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
Glükozamin-szulfát
márc. 13. 20:37
 3/7 anonim ***** válasza:
Menjél magán ortopédushoz, aki komolyan vesz. Ha érzékeny a térded, akkor valószínűleg nem tesz jót neki a futás. Jó a Condrosulf, de még jobb, amiben egy másik hatóanyag is van, a 2-es által írt glükozamin. Ilyen gyógyszer a Proenzi, recept nélkül.
márc. 13. 21:26
 4/7 A kérdező kommentje:
Sok rossz tapasztalatom van magánorvosokkal. Durva összegeket fizettem már ki azért, hogy általánosságokat böfögjenek ki és ne mondjanak semmi használhatót (tisztelet a kivételnek). De most nem vagyok olyan élethelyzetben, hogy újra kidobjak egy zsák pénzt az ablakon. Sportolnom pedig muszáj, különben nagyon rossz a közérzetem.
márc. 14. 13:24
 5/7 anonim ***** válasza:
Valami térdkímélőbb sportot űzz.
márc. 14. 14:45
 6/7 anonim ***** válasza:

Úszás esetleg? Gyógytorna, jóga?

Az a baj, hogy addig nem fog javulni, amíg meg van erőltetve. Márpedig a futás az egyoldalú terhelés a térdednek.

márc. 15. 02:27
 7/7 anonim ***** válasza:

Gyerekem hasonló problémával küzd, én is a megoldást keresem.

17 éves, 196 cm magas, 47-es cipőt hord. Természetesen ilyen magassággal mi mást tehetne, mint kosarazik.

Van, amikor felállni nem tud reggel az ágyból.

Már mindent (is) kipróbáltunk. Ha ránéznek, kapásból a magasságára fogják az összes problémáját és széttárják a kezüket.

Elvittem maszek ortopédushoz. Röntgen semmi eltérést nem mutat, szakadás, kopás stb. nincs. Ultrahangon annyit láttak, hogy a leginkább fájó térdében az egyik ín nagyon le van tapadva és picit be van gyulladva. Nyomásra is az fáj neki. Amikor használja a térdét, ez az ín nem tud úgy nyúlni, ahogy a mozgáshoz szükséges lenne. Ha nyúlik is, mivel be van gyulladva, ezért fáj. Ha pihenteti, idővel még rosszabb.

Condrosulfot ajánlották, nem szedjük, mert már szedtük és semmit nem használt. Az ára viszont borsos.

Jelenleg a GÁL-féle magnéziumot fogjuk kipróbálni és térdszorítót használunk, ahogy eddig is, csak minőségibb darabot.

Az orvos szerint, amint megáll a növésben, utolérik ezt az izomtartó szalagok stb. és idővel meg fog szűnni a fájdalom. Térdkímélést csak addig ajánlott, amíg a gyulladás meg nem szűnik.

Majd idővel beszámolok az eredményről, ha valakit még érdekel...

okt. 27. 04:34

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!