Körülbelül mikor kell egy szakdolgozatot elkezdeni írni?
Nem leszek jó példa. Én a leadás előtt kéthéttel álltam neki :D
Jó, én olyan vagyok, hogy halogatom-halogatom, ráér, aztán dead line-ban megcsinálom 3-4 nap alatt.
Nekem ápr-máj volt a határidő...
A téma megvolt okt-ben, a kutatást dec-ben kezdtem el tervezni, szervezni, megvalósítani
A szakirodalom gyűjtése okt-nov környékétől
Az elméleti fejezetet kb jan elején kezdtem el írni
Attól függ. Mennyire komoly az egyetem? Mennyire komoly a téma? Mekkora a terjedelem-elvárás? Mennyi felülvizsgálati kötelezettség vagy lehetőség van a témavezetővel?
Én a 35-40 oldalas BME-s diplomamunkámat 2-3 hónapon át írtam. Hol napi 4 órát, hol meg nullát (mert akkor meg mérésiadat-feldolgozást végeztem hozzá).
Egy régész olyan 80 óra alatt végzett. Ez a nettó idő, egy hónap alatt. Egy évfolyamtársam kb. 1 hónapig írta a gépemen heti kb. 3(-4?) éjszakán át (amíg én aludtam) a dolgozatát.
Nem maga a gépelés az időigényes, hanem a leírandó gondolatok megfogalmazása, letisztázása, hogy ne csak az író és annak témavezetője értse, hanem bárki leérettségizett ember. És amin a gyakorlatlanoknak még sok idő elmegy az a megfelelő tördelés és képbeszúrás.
Én a témámat az utolsó évben módosítottam :D
De már úgy, hogy megvolt a konzulens, elkezdtem a kutatást, aztán rájöttem, ez nekem nem fog menni, kellene egy új téma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!