Mire utalhat ez?
Néha így a semmiből beszédülök, ma is vacsoráztam, és hirtelen elkezdtem szédülni, amikor ez történik, megrázom a fejem és egyből helyreáll mindem, eleinte nem forditottam neki nagy figyelmet, de most már érdekelne hogy mi lehet ez,
Hétfőn fordulok ezzel a panasszal CT-re a helyi klinikán
Bármire. A szédülés nem túl specifikus tünet, szinte majdnem mindennek velejárója lehet.
Így hirtelen, ahogy olvastam a soraid nekem a neurológiai, idegrendszeri ok ugrott be elsőnek.
CT után picit okosabb leszel.
CT-re neurologus az majd beutalót, ha indokoltnak látja. De ezt millió vizsgálat megszokta előzni.
Am MR vizsgálatra beutaló nélkül is tudsz menni, de magan úton. Kb 60-100 ezer közt van.
És nem is biztos, hogy neurológiai gond áll fenn.
Nekem is szokott lenni, de nekem valami allergia vagy intolerancia okozza. Nem tudják melyik, mert még vizsgáljàk.
Akár a belső fülben egy kis elszabadult kristály is okozhatja.
Labirintus tornával gyógyítható, ha tényleg ez lenne.
Vagy akár a mandula is okozhatja, de olyan prónak tűnő gond, mint az orrsövény ferdülés, vagy ahogy felettem a kedves válaszoló írta a fülben is lehet a gond. Akár egy vérszegénység, bármilyen gyulladás, pajzsmirigy, cukor, akár egy hisztamin intolerancia...stb.
Fontos lenne nagylaborral és vizelet vizsgálattal kezdeni, ha ott nincs semmi, akkor szépen tovàbb menni, gasztro, neuro, fül-orr-gégeszet, allergológia, esetleg pulmonológia...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!