Autizmus és vizsga?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Autista vagyok és pár hónap múlva lesz egy vizsgám kb. 3 ember előtt, de már most nagyon izgulok. Nem szeretem a szemkontaktust, de 3 emberrel meg végképp nem! Nem tudom kinek nézzek a szemébe, milyen időközönként nézzek át másra stb.(nem szoktam meg, hogy több embernek beszéljek egyszerre) Nem szeretnék végig egy ember szemébe nézni,legszívesebben a földet bámulnám. Hogyan készüljek fel rá? Nem szeretném kényelmetlenül érezni magam és azt sem szeretném ha ezt észrevennék rajtam.2024. febr. 27. 20:21
1/6 anonim válasza:
Nem muszáj a szemükbe nézned, akárhova nézhetsz.
Mindenki, de tényleg mindenki kényelmetlenül érzi magát, amikor vizsgázik, úgyhogy ez teljesen természetes jelenség, semmi köze az autizmushoz. Meg annak se, hogy nem szeretnéd, ha észrevennék rajtad, ugyanis mindenki pont így működik: senki sem szeretné, hogy észrevegyék rajta, amikor kényelmetlenül érzi magát. :)
2/6 anonim válasza:
Nem tudom, milyen vizsgád lesz, de pl.nyelvvizsgán, érettségin is általában 3 emberrel ül szemben a vizsgázó, de csak az egyik kérdez. Ilyenkor csak arra az egy személyre érdemes fókuszálni. Ha többen kérdeznek, mindig a kérdezőnek valaszolj, ez így természetes benyomást kelt. Ha a szemkontaktust kellemetlennek érzed, nézd az illető homlokát, nagy valószínűséggel észre sem veszi majd a különbséget. (Lányom autista, ő így szokta csinálni és működik neki.) Sok sikert a vizsgádhoz!
3/6 anonim válasza:
Ne a szemébe nézz, hanem picit mellé. Rá, de pl a hajára, a fülbevalójára...
4/6 anonim válasza:
Nem muszáj a szemükbe nézned. Nézd a szájukat vagy orrukat, az egyáltalán nem feltűnő. De ahogy más is írta, az idegesség miatt sokan nem néznek a vizsgáztatójukra, függetlenül attól, hogy autisták-e vagy sem. Hidd el, nem ezen fog múlni.
Sok sikert!
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!:)
2024. febr. 28. 21:35
6/6 A kérdező kommentje:
Lehet tényleg nem kéne ezt túlizgulnom, csak féltem, hogy ha alapból nem megy a szemkontaktus akkor a vizsgán mi lesz velem. Jó ötlet, hogy nem nézek a szemébe az illetőnek, csak a homlokára/hajára, erre nem is gondoltam, köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek!:)
2024. febr. 28. 21:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!