Ha 3 generációra visszamenőleg apai-anyai ágon egyik férfi felmenőm sem érte meg az 50et, akkor nekem milyen kilátásaim vannak?
A rák az genetikai hajlam sajnos, szóval érdemes nézetni magad orvosokkal. Nem kell hipochondernek lenni, de éves vizit érdemes. Ugyanez a keringési dologra. A mai világban szerintem már könnyen túl élheted az 50-et, de az a fontos, hogy tényleg elmenj orvoshoz. (Meg a szokásos: figyelj az étkezésedre, mozogj, igyál eleget, aludj eleget, ne cigizz, ni piálj, ne drogozz stb stb)
Nekem apai ágon a cukorbetegség fut a családban, de apám azért megvárta, hogy stroke-ot kapjon és tönkremenjen a veséje mielőtt elment orvoshoz, hogy diagnosztizálja magát. Inkább szedte a fájdalom csillapítókat meg fájdalomban élt minthogy elment volna orvoshoz.
Sajnos elég nagy a valószínűsége, hogy neked is lesz valamilyen kardiovaszkuláris betegséged.
Igazából nem tudom mennyi idős vagy de szerintem olyan 25-30 éves korodtól már nyugodtan elmehetsz egy részletes kardiológiai kivizsgálásra.
A rákkal ugyanez a helyzet. Évente tüdőszűrés, bár ezt munkádból kifolyólag köteles is leszel alapból elvégeztetni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!