Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogy lehet túltenni a hányás-f...

Hogy lehet túltenni a hányás-fóbián?

Figyelt kérdés

Nem tudom elviselni, ha más öklendezik, hány. A hangja és maga a látvány is olyan számomra, hogy minden bajom lesz.

Valami ötlet, hogy ezen hogy lehet úrrá lenni?

Van 2 gyerekem, de ők még nem voltak betegek. Előre rettegek, hogy mi lesz velük, ha én bestresszelek a hányástól:(

2010. okt. 22. 14:58
 1/4 anonim válasza:
nyugi:)nem lesz semmi ez el fog múlni,figyelj nem akarok nagyon morbid példát felhozni,de jobb ha hánynak,mintha vmi nagyon súlyos betegségük lenne. Nem? majd,ha jön vmi nagyobb probléma,túl fogsz ezen lépni,tapasztalat:)
2010. okt. 22. 15:06
 2/4 A kérdező kommentje:

A férjem már többször volt beteg, és hát inkább nem írom le, hogy én hogy reagáltam le...

Sajnos, ez gyerek korom óta megkeseríti az életemet. Hozzáteszem, eddigi életemben eddig 5ször hánytam.

Sajnos, nem múlik el:(

32 éves vagyok

2010. okt. 22. 15:42
 3/4 anonim ***** válasza:
Meg tudom érteni,másfél éve én is ezzel küzdöttem.Hirtelen,egyik pillanatról a másikra jött ki rajtam,de rettegtem a hányástól,még agorafóbiám is lett-mindig attól rettegtem,valahol a városban,a boltban elhányom magam:(Az egész napomat ez töltötte ki,annyira féltem tőle,hogy inkább hónapokig szinte semmit nem ettem.74-ről 54 kg-ra fogytam két hónap alatt,s borzasztó volt ezzel élni:(Végül talán,,kiéheztem"annyira,hogy már nem törődtem vele,s szép lassan mérséklődött,majd elmúlt.Talán a leghatásosabb módszer erre(esetemben)az a gondolatsor volt:tudom,hogy nincs ilyen vírus most,,forgalomban",illetve nincs ilyen beteg a közelemben-tehát el nem kaphattam senkitől.Illetve,ha nem eszek ész nélkül és figyelek,hogy nehogy romlott kaját egyek,gyomorrontásom sem lehet-így szinte biztos,hogy nem fogok hányni.Ezzel aztán szépen mindig meg is nyugodtam,mostanára pedig újra teljes életet élhetek:)Persze,ha ez nálad nincs ilyen szinten,hogy inkább nem eszel,csak nehogy hányj,csak egyszerűen félsz tőle,az még viszonylag tűrhető formája az emetofóbiának.Végülis,el lehet kerülni,hogy az ember olyanokat lásson,akik hánynak,persze egy ilyen vírus mindig jöhet-ezért igyekszem én is nagyon elővigyázatos lenni:kézfertőtlenítés,vitaminok és így tovább.Remélem,neked is sikerül kigyógyulni belőle.
2010. okt. 22. 16:58
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi:)

Igazándiból attól félek, hogy VALAKI MÁS hány, mert annak a látványától vagyok rosszul. Tehát én eszek rendesen... Bár, hozzáteszem, hányni sem akarok, de ha valaki más rosszul lesz körülöttem, na akkor stresszelek, rosszul leszek, izzadok, ájulok, stb...

2010. okt. 22. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!