Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » 16 évesként meddig szabad...

16 évesként meddig szabad erőltetni magam edzéskor? Mennyire veszélyes?

Figyelt kérdés
16 éves fiú vagyok aki nem rég kezdett el edzeni otthon. Lábra, karra, alkarra. Az érdekelne meddig szabad menni a gyakorlatokkal? Alkarra gripper-el edzek és addig szoktam csinálni amíg félig se tudom összenyomni. Lábra guggolásokkal szoktam edzeni, nemtudom pontos nevét ha van, addig megyek amíg birok és egyébként utána szokott fájni a hátam. Karra pedig fekvővel, addig megyek amíg tudok. Már 2 napja izomlázam van alkaromban meg a lábamban de továbbra is edzek. Veszélyes ez?

2023. dec. 26. 23:22
 1/5 anonim ***** válasza:
54%
Nem veszélyes, csak nem tudsz normálisan gyógyulni. Viszont ne aggódj, nagyon hamar rá fogsz unni erre a bohóckodásra ha nem mész terembe, mert lószar eredménye nem lesz hosszú távon.
2023. dec. 26. 23:32
 2/5 A kérdező kommentje:
Első, Sajnos nincs a teremre alkalmam mivel kolis vagyok és délután van az iskola és nincs időm menni terembe. Egyébként a grippernek van eredménye, esetleg picit a guggolásnak is de az csak egy nagyon picit. De köszi a válaszodat, viszont, az nagy baj hogy nemtudok rendesen gyógyulni?
2023. dec. 27. 00:14
 3/5 anonim ***** válasza:
0%
Persze. Várd meg, amíg elmúlik a fájdalom. Ne aggódj, nem vész kárba az "eredmény".
2023. dec. 27. 00:20
 4/5 anonim ***** válasza:
0%

Ez így valóban egy semmit nem érő bohóckodás, idővel úgyis megunod vagy ha nem akkor teljesen feleslegesen okozol magadnak izomlázat / fájdalmat és pazarolod az idődet. Az edzésnek nem az a lényege, hogy végletekig elmenj, hanem az hogy megfelelő "diétával", tápanyag bevitellel és megfelelő edzéstervvel fejlődj.

Amit te ezzel a hancúrozással 4 hónap alatt el fogsz érni eredményt azt megfelelő tápanyag bevitellel (protein, fehérje) és edzéstervvel (ami átmozgatja minden izmodat és még csak nem is erőlteti / terheli halálra azokat) 1 hét alatt elérhető...

2023. dec. 27. 00:56
 5/5 anonim ***** válasza:

Az ókori görögök sajátsúllyal edzettek, nem volt még akkoriban edzőterem, mégis nagyon szép testük volt.

Lehet a kérdező nem egy felfújt lufi szeretne lenni, hanem csupán szép és arányos izomzatot akar.

2023. dec. 27. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!