Szükségem van egy kis pihenésre, nem bírom a hajtást, szabadságom már nincs, a háziorvosom pedig nem fog emiatt kiírni. Mit mondjak neki hogy ki írjon péntekig?
Táppénzre szeretnék menni, orrfolyáson kívül semmi bajom, sajnos nem opció hogy megmondom az őszintét az orvosoknak mert elég szigorú és biztosan nem fog kiírni.
Aki volt ilyen helyzetben mit mondott, ami miatt kiírt az orvos? Előre is köszönöm!
Hányós-fosós vírus. Reggel felhívod, hogy hajnalban rosszul lettél, hánytál, hasmenésed van. Reggel óvatosan próbáltál enni pár falatot, megint hánytál. A rendelőbe bemenni nem tudsz, mert a wc 3 méteres körzetéből nem tudsz eltávolodni, természetesen dolgozni sem tudsz bemenni. Mondhatod, hogy pár napja levert, náthás vagy, de azt hitted csak egy kis megfázás. Nála nem tudom mi a szokás, az enyém biztos azt mondaná, hogy maradjak otthon, sok folyadék, pihenés, ha a hányás nem csillapodik 24 órán belül akkor telefonáljak és kijön, ad injekciót, aztán pénteken telefonáljak, hogy javult-e az állapotom, megyek-e hétfőn (és persze majd a táppénzes papírért menjek be). De persze a tiédet nem ismerem.
Legutóbb én köhögős-taknyolós bajjal voltam táppénzen, akkor sem hívott be, de akkor jól hallhatóan be volt dugulva az egész fejem és durván köhögtem, azért telefonáltam, hogy mi a protokol a covid óta, be kell-e menjek vagy időpontot kell-e kérni, de a hangom és a köhögésem hallatán azt mondta maradjak otthon, tünetek enyhítésére vény nékül kapható cuccokat vegyek ha szükségét érzem, amúgy meg pihenjek, gyógyuljak, ha rosszabbul vagyok menjek be a rendelőbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!