Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha csepegtetsz a szemedbe,neke...

Ha csepegtetsz a szemedbe,neked is becsukódik a szemed és kijön a csepp 1 kis része? Vagy csak én bénázok ,és nem birom nyitva tartani?

Figyelt kérdés

Én mükönnyet kezdtem használni, felnőtt vagyok majdnem 40 eddig nem nagyon kellett szemcsepp, csak én bénázok, mert meg kell szoknom, vagy ez normális reakció, hogy amint érzem a cseppet a szemembe, becsukódik, és 1 kis rész kijön? (én mozgássérült vagyok, anyukám cseppent én nem tudok magamnak, már ha látom a cseppentőt a szememnél reflex szerüen becsuknám a szemem, de már megszoktam kinyitva hagyom, de amint érzem a cseppet , reflex szerüen lezáródik a szemhéjam,) (anyukám felhúzza a szemhéjam szerinte ami kell az megmarad)

Szóval másnál is van igy:?

2023. dec. 6. 16:25
 1/5 anonim ***** válasza:

Én is ugyanígy vagyok vele. Kontaktlencsét használok, és indokolt lenne a műkönny, mert gyakran érzem száraznak, gyulladtnak a szemem. A műkönny használata viszont egy igazi kín, amint belecsöppen a szemembe, azonnal becsukom, mivel irritál, így szinte az egész kifolyik. Szinte már a kis flakon látványától is irtózom, hogy ezt nekem valahogy a szemembe kellene juttatnom.

Szóval inkább nem erőltetem. Vicces, mert a lencsével meg semmi bajom nincs. De hogy a szemembe csöpögtessem azt a szart... brrr.

2023. dec. 6. 16:42
 2/5 A kérdező kommentje:
Nekem ilyen bajom nincs, néha csip, de anyukám szerint meg kell szokni, ugye szinte egésznap tv, gép teló, száraz a szemem, maga a csepp használ elég napi 1 kör és jól látok. (max 2) Csak tök pazarlásnak vélem mikor a fele kijön, bár anyukám újabban felhúzza a felső szemhéjam igy egész sok megmarad, szerinte ami kell benne marad , azt mondja valamennyi neki is kijön. Csak ezt nem tudtam én szerencsétlenkedek e ezzel,hogy amint megérzem a szemembe , már csukja is a reflex mozdulat.(mint irtam azt már egész jól megszoktam, hogy látom "hogy jön a flakon csőre".
2023. dec. 6. 17:04
 3/5 A kérdező kommentje:
Hozzátenném gyorsan, természetesen mondta anyukám, ha néha pár csepp esetleg totál mellé megy ne problémázzak, de valahogy engem idegesit, tök pazarlás.
2023. dec. 6. 17:22
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha csíp, akkor nem jó a szemcsepp.

Ha valamennyi kifolyik, az normális. Nekem nincs gondom a cseppentéssel, de utána pislogni kell, hogy eloszlassa az ember a szem felszínén, akkor mindenképp kicsordul valamennyi.

A görcsösen összeszorítás helyett próbáld pislogásba fordítani ezt, hogy ösztönösen becsukod.

Én szívből ajánlom a vizol szemcseppjeit (többféle erősség van belőle), más típusú a pumpája, mint a simáknak, én sokkal jobban szeretem, sokkal egyeneletesebben lehet cseppenteni.

2023. dec. 7. 09:17
 5/5 A kérdező kommentje:
4es köszi nekünk ez van Ocutein sensitive care nem mindig csip , köszi a jótanácsot megpróbálom. Ezekszerint ez teljesen rendben van, ha egy része kijön.
2023. dec. 7. 10:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!