Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Lyrica 75 mg kapszula, vélemén...

Ariana99 kérdése:

Lyrica 75 mg kapszula, vélemények?

Figyelt kérdés

Őszintén!

Orvos kérdezte akarok e gyereket, mondtam igen de mivel rosszul vagyok ezért most nem az van szem előtt, ha nem hogy jobban legyek. Vélemény?

Mozgásszervi fájdalmaim vannak. Elv arra írta fel, meg fej fájás.

2023. dec. 5. 17:25
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha jol tudom csak cukorbetegek neuropatias fajdalmara kaphato emelt tamogatasra, par szaz forint, amugy meg draga ~4000 - 5000 korul, meg 75mg eleg keves. De probald ki, hatha.

Esetleg a tianeptine? Az egy triciklikus antidepresszans, de csak titulusban az, hatasmechanizmusban opioid receptorokra hat -> azaz fajdalomcsokkento, ha van ilyen diagnozisod, akkor az mar joval hatekonyabb.

Egy a hatulutoje mind a kettonek, pregabalin vagy tianeptine, mind a ketto eloszor kis/nagy embertol fugg, euforiat okoz, ugy mint a xanax vagy rivotril masoknal. En szedtem lyrica-t, eloszor nagyon jol ereztem magam, de en klinikai depressziora kaptam. De hasi panaszok miatt le kellett allnom vele, aztan kiderult hogy a tianeptine volt a tettes mert a kettot egyutt szedtem, de ki tudja, lehet a ketto egyutt volt a baj.

Mindenesetre, probald ki, de konnyu raszokni, mert kis/nagy euforikus erzetet ad.

2023. dec. 5. 18:09
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ne essek felreertes, nem abuzaltam a kettot, hogy ezt is meg titokban azt is, nem, ez utasitasra volt.
2023. dec. 5. 18:15
 3/8 A kérdező kommentje:

Olyan gyógyszer ami hasonlo de nem okoz fuggoseget? Illetve nem kábít el. Ez fontos

Nem akarok ilyeneket beszedni! Ami olyan mint a xanax vagy társai

2023. dec. 5. 18:24
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Hat van egy antidepresszans de egyenesen mondom, hogy csak a wikipediool olvasva neuropatias fajdalomra elvileg valamennyire hasznal. Az nem kabit. Viszont az tenyleg antidepresszans, de nem hizlal (max 10 bol 1 embert hizlal).

A pregabalin tarsa a gabapentin, annak tobb a mellekhatasa, ezert jott letre a pregabalin reszben, most arra nem emlekszem, hogy attol lesz-e euforikus elmenyed de tippem, hogy igen mert mintha olvastam volna forumokon kulfoldin, how mar 1000mg pregabalinnal tartok elertem a 3. plateumat (most ebbe ne menjunk bele, hogy az mi...).

Az a baj, hogy igazi megoldas nincs pszichotrop vagy kabitoszerek nelkul fajdalomcsillapitasra, ami nem egy sima kaparo torokfajas. De mondom, probald meg, ha ugy erzed tobb kell de ellen tudsz allni akkor szedd, mert 2 - 3 nap es mar nem leszel euforikus ha nem szedsz be tobbet. Ha igen euforia van es tobbet akarsz belole, akkor add le a gyogyszertarban es kozold az orvossal.

Egy probat adj neki, lehet egyaltalan nem leszel fuggoje. Hires gyogyszer a jo hatasarol, meg a rossz hatsarol is. Ha nem megy kerdezz ra az orvosra, hogy a tianeptinnek tudnatok-e adni egy eselyt. Az egy eleg gyengusz opioid agonista, de azert lehet erezni a megkonnyebbulest es a "jaj de jo levettek a problemaim nagy reszet a vallaimrol". Coaxil a termek neve. De megint ez is draga ha nem emelt tamogatasos. Viszont 90 db-os egy doboz.

Meg egy opcio ami talan sz*rul hangzik de a kimenetele neked jo a lamotrigine.

200 - 400mg nal kronikus fibromyalgia es neuropatias fajdalomra szinten jo, nem kabit, az elejen vagy kicsit faradt vagy hasonlo vagy mas, de az elmulik. Egy dolog, mint mindennek van mellekhatasa, semmi sincs ingyen, egy kis emlekezet kieses. De egyaltalan nem veszes, csak lassabban jut eszedbe egy ket dolog. Ennyi. Ha ezt valasztod, akkor a doki rogton ravagja a Lamolepet. Elozd meg azzal, hogy te ki szeretned probalni a Lamictalt. Azert a Lamictalt mert ugyanaz minden mint a Lamolep. Tamogatastol kezdve hatoanyag es szoszerint minden. Viszont a Lamictalban 42 db van, a Lamolepben 30db. Ha a gyakorin korbenezel, mindenki Lamolepet kajal. En direkt kerem az orvosom, hogy Lamictal legyen. Ja a Lamolep magyar termek - amiben en szemely szerint nem bizok - a Lamictal meg vagy Brit vagy Ir most nem tudom fejbol. Ez mar talan politika; szoltak az orvoslatogatonak porgessek fel a Richtert (Lamolep) meg az EGIS-t (Frontin) - ahogy mindekinek most Frontint irnak fel, az is magyar termek, a Xanax meg USA termek. Amugy az eredeti termek a Xanax, a Frontin egy magyar masolat. A Lamictal az eredeti gyogyszer a Lamolep egy magyar masolat (generikum). Sokan tapasztaltak inkonzisztenciat magyar Frontinnal peldaul: https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__mentalis-egeszseg__..

Ugyanez vonatkozik a Lamolepre is nagy valoszinuseggel. Meg nem ertem az orvosok miert irnak fel 30 db-osat, amikor 42 db-os. Torvenybe van irva egyebkent, hogy mindig a legolcsobbat kell felirniuk a betegnek. Ha ft/db ra nezzuk a Lamictal a nyero - ez kemeny torvenyszeges, hiaba mondjuk emelt tamogatas. De mindegy. [link] ez most nem torveny cikk, de ha az kell fel tudom keresni azt a net.jogtar.hu-n akar.

Bar azt mondtam minden ugyanaz pl a Lamolep meg a Lamictal kozott, ez nem teljesen igy van, mert mas az eloallitasi kornyezet, felugyelet, sterilitas, farmakomanufaktura politikai-penzugyi-stb helyzete meg ilyenek.. szoval en inkabb egy jobb gazdasagi helyzetu orszagbol szeretnek gyogyszert bevenni, mint egy orosz centrista meg kina kedvelo es egeszsegugybol penzt kiszivattyuzo orszagbol. En speciel Lamictalt szedek 200mg klinikai depresszio.

2023. dec. 5. 20:30
 5/8 A kérdező kommentje:

En nekem tenyleg faj valamim es tuneteket okoz, nem akarok fuggo lenni. Skudexat szedtem be az ugy kivert engem, most meg ezt irtak fel. En mar nem merek beszedni semmit ami ilyen… meg most ezt beszedem akkor csak enyhiti a fajdalmat de nem múlik el tole teljesen nem?

Vagy de?

Meg csak 24 eves vagyok nem akarok ilyeneken elni… boldog egeszseges eletet akarok elni, de miota ebbe szenvedek 2 honapja teljesen kivagyok meg alt az eletem

2023. dec. 5. 21:01
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

5

Sajnos amit ad az elet azt adja. En is 27 vagyok, sehol nem tartok. Osszeszamolom most neked az allando gyogyszereim, meg az alkalmit.

Allando: 4 db

Alkalmi (valtogatom, hogy ne szokjak ra, orvos mondta): 3 es 2 -> atlag=3

Reflux=1

Ritalin ritkan legyen 1 (ADD)

Osszesen: 4+3+1=10 db gyogyszert szedek. Klinikai depressziora es generalizalt szorongasra, meg... egyeb mindenre listat irhatnek. Talan az egesz anamnesisemet.

Sajnos ezzel meg kell baratkozni. Es oszinten? En kivantam volna ha 24 evesen a megfelelo gyogyszereket amik most azok megtalaljuk. Lehet sokminden nem ugy tortent volna ahogy. Ha majdnem biztos. De lehet mar 20 evesen is szedtem volna ezeket. Gyerekkorom ota vannak a tunetek, vegre nyugalom (kb...).

Szedd be azt a lyrica-t 75mg-ot amit irt a doki. Lesz ami lesz, kesz. Ne felj ennyire ez nem egy kigyo ami beledharap mereggel. Csomo embernek felirjak es nem fuggok, azok fuggok akik elkezdenek arra az oldara koncentralni ami mas jellegu es az kell nekik kozben nincs is fajdalmuk. Lehet attol fogod jobban erezni magad, hogy nem faj tobbe. De igen, elvileg rogton hat - nekem 1 - 3 ora alatt. Mondjuk azert a 75mg lofutty a skudexahoz kepest egyebkent. Szerintem fel akarja merni, hogy hajlamos vagy-e a fuggosegre. Vedd be ha az orvos erre utasitott.

2023. dec. 5. 21:59
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Lyricát szedek nagyon erős ideg fájdalomra. Nem bódít el, legalábbis engem egyáltalán nem ütött ki.
2024. jan. 10. 00:47
 8/8 anonim válasza:
Szeretném megkérdezni, hogy mikor kezdett el hatni a Lyrica? Mert 3 napja szedem és még semmi javulás.
2024. febr. 17. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!