Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Gerinc ferdülésre gyógymód?

Gerinc ferdülésre gyógymód?

Figyelt kérdés
Fáj a hátamon egy pont nagyon a gerinc ferdülés miatt és tudtok tornát ajánlani? Azt is megköszönném ha leírnátok hogy mennyi időnként kell a tornát
2023. dec. 4. 20:23
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Diagnosztizálva van egyáltalán a gerincferdülésed (ortopédia, rheumatológia) vagy csak ferde/görbe a hátad és te mondod ezt, hogy az van? Nagyon elcseszheted a gerinced ha nekiállsz otthon kísérletezgetni. Miért nem mész orvoshoz, gyógytornászhoz ha gerincproblémáid vannak?

7-es: mi az hogy a "hagyományos" gyógyorna nem jó? Problémától függően javasolnak pontos gyakorlatokat, mást annak, akinek gerincferdülése van, mást annak, akinek csípőprotézise vagy sérve. Megnézik a röntgenfelvételeket, felmérik a beteg állapotát, mennyire beszűkült a mozgás, milyen mozdulatok fájnak. Megnéztem ezt a McKenzie módszert, nem látom miben más, mint egy "hagyományos" gyógytorna - szerinted ott mi történik ha nem ez, ami le van írva? :D

2023. dec. 4. 21:16
 12/20 A kérdező kommentje:
Apukám házi orvos ő megállapítja a ferdülést és látja hogy durván van nekem és a hátamon egy pont rohadtul fáj egy nap háromszor konkrétan nyom
2023. dec. 4. 21:21
 13/20 anonim ***** válasza:
Gratulálok. Hát akkor apukád mondja meg mit tornázz, ha ilyen okosak vagytok... vazze... Annyi esze nincs orvosként, hogy szakorvoshoz vigyen?
2023. dec. 4. 21:27
 14/20 A kérdező kommentje:
Testvére és az anyukája is orvos tapasztalt apukám
2023. dec. 4. 21:30
 15/20 anonim ***** válasza:
De ha nem szakorvos, akkor - mint a mellékelt ábra mutatja - NEM tudja megmondani, milyen gyakorlatok segítenének, plusz nincs röntgenszeme, hogy milyen mérvű a gerincferdülés stb. Lehet nemcsak torna kellene. De én részemről befejeztem az észosztást, csinálj, amit akarsz.
2023. dec. 4. 21:33
 16/20 A kérdező kommentje:
Akkor menjek el röngenre?
2023. dec. 4. 21:34
 17/20 anonim ***** válasza:
Hát ha apádnak nincs ennyi esze, hogy elvigyen ha szerinte gerincferdülésed van, akkor igen, menj. Hány éves vagy egyébként?
2023. dec. 4. 21:41
 18/20 A kérdező kommentje:
18/F
2023. dec. 4. 21:41
 19/20 anonim ***** válasza:
Nagykorú van, akkor meg főleg ideje a saját életed intézését kézbe venned.
2023. dec. 4. 22:03
 20/20 A kérdező kommentje:
Rendben
2023. dec. 5. 14:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!