Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Szerintetek jó döntés volt...

Szerintetek jó döntés volt hogy pár napig nem kap a baba anyatejet?

Figyelt kérdés
Az egész családtagom beteg szóval ez a láz, köhögés,orrfolyás és van egy 2 és félhónapos babám és félek hogy elkapja, de viszont tápszeres a Milumil Komfortot issza és anyatejes is de sajnos mostanában egyre kevesebb az anyatejem tehát apad elfelé de a védőnő tanácsára még adom neki mert mondta hogyha egy-két csepp akkor is adjam oda a babának.. De most mivel nagyon beteg lettem tehát lázas és folyik az orrom így az orvos azt ajánlotta hogy szedjek algopirint de közbe szoptathatok, hallottam olyat is hogy valaki elvette addig az anyatejet! Szóval én be is szedtem az algopirint de ugyanolyan lázas voltam és szarul voltam így most abba hagytam a szoptatást és mivel se a paracetemolt tartalmazó gyógyszer nem vitte le a lázam így el kezdtem be szedni az Algoflexet mert erős náthás,lázas lettem és addig nem adom a babának a cicit, de amúgy is már ritkán kapott mert szinte 10-20 ml anyatejem van kb.. Tudom hogy hibáztam hogy bevettem a Algoflexet de az vitte le csak a lázam és most nem tudom így mivel erős gyógyszer van a szervezetembe hogy meddig nem szoptathatom a picit?! Vagyis mennyi idő kell mire kimegy a szervezetből a gyógyszer de még holnap muszáj vagyok venni be vagy kettőt.. Félek hogy a babám is elkapja és így is maszkban vagyok itthon, de sajnos a baba gyerekorvosa sose mond konkrétumot és nehéz ki igazodnom! Azt is mondta az orvos ha a baba lázas adjak be neki fél kúpot de köhögéssel meg orfolyással ne vigyem be hozzá mert jobban betegnek esik! De a picinek folyik az orra és azt se mondta a doki hogy milyen láz kupot lehet adni egy kettő és félhónapos babának és hogy mikortól lehet neki adni esetleg nurofent vagy panadolt mert az mind jó lázra és fájdalomra! Egyébként még aza kérdésem hogy kuppot hány hónapos korig alkalmazák és miért nem lehet esetleg ha isten ne adja beteg nurofent adni vagy valami folyékony szirupot mint pl a panadol?! Mert sajnos az orvosa nem valami jó és néha félre informált és nekem első baba és tapasztalatlan vagyok.. Bocsánat a regényért!

2023. dec. 2. 03:09
 1/3 anonim ***** válasza:
Nekünk Suppositorium metamizoli 100 mg FoNo VIII.-t írt fel az orvos, de a gyermekorvossal és a gyógyszerésszel beszéld meg, hogy mit adhatsz. A szoptatást betegség alatt is érdemes folytatni, mert a tejben lévő ellenanyagok a babát is védik, a tápszerben ilyen nincs. Ha a gyógyszer miatt nem szoptathatsz, akkor is érdemes fejni, még ha ki is kell önteni. A szoptatási problémákat a gyermekorvossal, a saját háziorvosoddal és szoptatási tanácsadóval érdemes lenne kivizsgáltatnod.
2023. dec. 2. 08:19
 2/3 anonim ***** válasza:

a szoptatas MINDIG jo ha folytatod. nagyon keves cucc van amit nem lehet szoptatas mellett szedni es ha megis olyat irnanak fel mindig van hozza hasonlo ami szoptatas mellett szedheto.

Ja , es azert apad a tejed mert adott neki azt a kevert por löttyöt. Ha szeretned hogy legyen tovabbra tejed, hagyd el a port es hadd szopjon a baba..beinditja a tejedet megint

2023. dec. 3. 21:16
 3/3 anonim ***** válasza:

A szoptatás indítja be a tejelválasztást, ha napokig nem szoptatsz és nem is fejsz, egyre kevesebb lesz.

Ha beteg vagy, akkor hacsak tényleg nem muszáj, semmiképp se válaszd el, mert a tejben megkapja a szervezeted által termelt ellenanyagokat, így ő nem lesz beteg, vagy csak enyhébb tünetekkel.

Algoflex mellett lehet szoptatni, ajánlanám a

[link]

oldalt.

[link] breastfeeding/algoflex/tradename/

Háziorvosnak, gyerekorvosnak, védőnőnek nem kell feltétlenül hinni szoptatásügyben, ha nem fekszenek rá, nekik nem kötelező a naprakész képzettség ebben a témában, szoptatási tanácsadót keress.

A babának kúpot lehetne elsősorban adni, a Nurofen 3 hónapos kortól ajánlott, éppenséggel már belefér meg azért nem olyan ez, hogy hopp, egyik nap tilos, másik nap lehet.

De ha nem lázas, nincs rosszul, akkor az orrát kezeld elsősorban, rendszeresen szívd neki és hidegpárázzon Salvus vízzel, meg vegyél tengervizes orrsprayt.

(nem vagyok szoptatási tanácsadó csak mezei eü-s, két takonykóros szoptatott gyerekkel :D)

2023. dec. 3. 22:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!