Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha most sokáig nem fogok...

Ha most sokáig nem fogok dolgozni, és nem lesz befolyó jövedelmem, akkor hol kell megigényelnem a TB-t?

Figyelt kérdés

Falusi vagyok így a polgármesteri hivatalban kell meg igényleni, vagy inkább a munkaügyi központban.

(A münkaügyibe nem akarnák egyébként beregisztrálni.)

2023. nov. 27. 11:23
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Jobban jársz, ha be vagy regisztrálva a munkaügyibe, mert akkor fogsz kapni álláskeresői járadékot addig is, amíg nem lesz munkád. Ha ez nem lényeges, akkor nem kell mást csinálnod, nem kell semmit "megigényelni".

Csak fizesd magad után átutalással az épp aktuális, idén 9600 Ft-os összeget minden hónap 12-ig erre a számlaszámra: 10032000-06055826 (NAV Egészségügyi szolgáltatási járulék beszedési számla). Közleménybe az adószámodat kell beírni.

Ha nem tudsz utalni, korábban lehetett csekket is igényelni ügyfélkapunk keresztül, de ha a NAV-hoz bemész, segítenek.

2023. nov. 27. 11:44
 2/8 anonim ***** válasza:
Van amúgy 45 nap türelmi idő, ha legalább ennyit dolgoztál az előző helyen. Ha ennyi idő alatt találsz munkát akkor nem kell fizetni semmit. Ha ennél több ideig nem lesz, a NAV levelet küld amiben benne lesz, hogy mikortól, mennyit és hova kell fizetni.
2023. nov. 27. 11:49
 3/8 A kérdező kommentje:

Csak én hallottam olyat hogy ha valakinek nincs abszolút bevétele sehonnan, akkor meg lehet valahogy igényelni úgy hogy nekem ne kelljen azt a 9600-se befizetni.

Ez lenne a kérdés hogy hol lehet ezt megigényelni így, és milyen feltételei vannak.

2023. nov. 27. 12:03
 4/8 anonim ***** válasza:
Önkormányzat szociális osztályán.
2023. nov. 27. 19:09
 5/8 anonim ***** válasza:
Már nem 9600ft emelték 11200ft ra. Kormányablakba menj be ki kell tölteni , hogy szociálisan rászorúlt vagy, és ez alapján kérvényezed, hogy az önkormányzat fizeti helyetted 1 évig, aztán lehet újra kérni. Akkor vagy szociálissan rászorult ha a jövedelmed, az egy főre jutó jövedelem akikkel élsz, nem haladja meg a kb 35000ft ot. tehát ha bárki más szülő testvér rokon bárki ugyanott él, és keres többet, hogy az egy före jutó meghaladja a 35000ft ot nem adják meg. de ha nem haladja meg, és nincs 800000ft nál nagyobb összeg a folyószámládon megkapod. Lakás lehet a neveden, ha benne élsz, az nem számít vagyonnak. gépjármüved is lehet ha értéke nem több 1 millió ft nál.
2023. nov. 27. 23:33
 6/8 A kérdező kommentje:
Értem. Nagyon jó. Köszönöm a választ.
2023. nov. 27. 23:51
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
De, ebben az évben még 9600ft. Tudom, mert én magam után fizetem.
2023. nov. 28. 10:56
 8/8 anonim ***** válasza:
Idén még teljesen biztosan 9600 Ft. Jövőre 11.300 Ft lesz. Kérvényezni lehet ilyen kedvezményes dolgokat, de erre leginkább a járási hivatalon tudnak válaszolni/segíteni (vagy ahol van ilyen osztály, a kormányablakban nem feltétlen intézhető, nálunk is a járási hivatalban kell).
2023. nov. 28. 13:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!