Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Tünetmentes tályogot is...

Tünetmentes tályogot is érdemes kiműttetni vagy fel tud szívódni?

Figyelt kérdés

Pár hete 2x is kijött az egyik mellemben egy tályog, ami antibiotikum hatására visszahúzódott (pici dudor maradt fent). A kórházban azt javasolták, ha újra belobbanna akkor menjek csak vissza és kiműtik addig nincs vele teendő, magánúton viszont mindenképpen javasolják a műtétet.

A kérdésem, ahogy fent is írtam már, hogy fel tud e egyáltalán szívódni teljesen vagy ez a pici dudor mindenképpen marad? Szoptatok, azért is mellőzném a műtétet egyelőre.

2023. nov. 26. 09:02
 1/3 anonim ***** válasza:

Fel tud szívódni, igen. Most hagyni kell dolgozni a szervezetet. Ha belobban, akkor alkalmazz helyi óvatos jegelést csak a kis, érintett területen, és kérj időpontot. Lehet, hogy akkor is megúszod antibiotikummal,vagy lehet, hogy egy vastag tűvel a nagyját le lehet szívni.

Ha majd a mammográfus küld sebészhez, akkor valóban nincs más megoldás, csak a kimetszés.

2023. nov. 26. 09:16
 2/3 anonim ***** válasza:

" magánúton viszont mindenképpen javasolják a műtétet"

Nem magánúton nem javasolják, vagy nem értem most ezt.

Az a helyzet, hogyha egy tályog kialakul, aztán kezelésre visszahúzódik, de újra visszanő, akkor az nem is rendeződött, 1-2 alkalommal oké ez, de már harmadszorra pl. nincs értelme kezelgetni, mert vissza fog nőni mindig és AB-t sem lehet végtelenségig alkalmazni.

2023. nov. 26. 09:41
 3/3 A kérdező kommentje:

Magánúton is megnézettem (nem csak állami kórházban) és ott javasolják a műtétet mindenképpen. A második gyulladás valóban azért jöhetett létre mert az első teljesen le sem “nyugodott”, csak az is tünetmentes volt egy 1-2 hétig, viszont most kb 2-3 hete nincsen vele semmi gondom és megy össze szépen.

Köszi a hozzászólásokat!

2023. nov. 26. 10:31

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!