Tünetmentes tályogot is érdemes kiműttetni vagy fel tud szívódni?
Pár hete 2x is kijött az egyik mellemben egy tályog, ami antibiotikum hatására visszahúzódott (pici dudor maradt fent). A kórházban azt javasolták, ha újra belobbanna akkor menjek csak vissza és kiműtik addig nincs vele teendő, magánúton viszont mindenképpen javasolják a műtétet.
A kérdésem, ahogy fent is írtam már, hogy fel tud e egyáltalán szívódni teljesen vagy ez a pici dudor mindenképpen marad? Szoptatok, azért is mellőzném a műtétet egyelőre.
Fel tud szívódni, igen. Most hagyni kell dolgozni a szervezetet. Ha belobban, akkor alkalmazz helyi óvatos jegelést csak a kis, érintett területen, és kérj időpontot. Lehet, hogy akkor is megúszod antibiotikummal,vagy lehet, hogy egy vastag tűvel a nagyját le lehet szívni.
Ha majd a mammográfus küld sebészhez, akkor valóban nincs más megoldás, csak a kimetszés.
" magánúton viszont mindenképpen javasolják a műtétet"
Nem magánúton nem javasolják, vagy nem értem most ezt.
Az a helyzet, hogyha egy tályog kialakul, aztán kezelésre visszahúzódik, de újra visszanő, akkor az nem is rendeződött, 1-2 alkalommal oké ez, de már harmadszorra pl. nincs értelme kezelgetni, mert vissza fog nőni mindig és AB-t sem lehet végtelenségig alkalmazni.
Magánúton is megnézettem (nem csak állami kórházban) és ott javasolják a műtétet mindenképpen. A második gyulladás valóban azért jöhetett létre mert az első teljesen le sem “nyugodott”, csak az is tünetmentes volt egy 1-2 hétig, viszont most kb 2-3 hete nincsen vele semmi gondom és megy össze szépen.
Köszi a hozzászólásokat!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!