Milyen betegségre kell szedni a Lucetam tablettát?
"1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A LUCETAM FILMTABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?
A Lucetam hatóanyaga (piracetám) fokozza az idegsejtek anyagcseréjét, helyreállítja a sejtek határát biztosító sejtmembránok szerkezetét, javítja annak működését és így a sejtek közti információáramlást. Előnyösen fokozza az agyi szövetekben a vérkeringést és az anyagcserét. Csökkenti a vérlemezkék összecsapzódását és az érfalakhoz kötődését, ami az érelzáródáshoz vezető vérrögképződés első lépcsőfoka.
Lucetam adása javasolt:
• agyi károsodás és/vagy működészavar következtében kialakult memóriazavar, figyelemzavar, indítékhiány, éberségcsökkenés kezelésére;
• az idegrendszer oxigénhiányos károsodásából (pl. szélütés), eredő maradványtünetek (beszédzavar) kezelésére;
• központi idegrendszeri eredetű kóros izomrángások kezelésére;
• nem érrendszeri vagy lelki eredetű szédülés és egyensúlyzavar kezelésére;
• idült alkoholizmus következtében kialakuló memória- és figyelemzavar, valamint alkoholmegvonásos tünetetek kiegészítő terápiájaként;
• diszlexiás, tanulási nehézségben szenvedő gyermek teljesítményének javítására egyéb módszerekkel kombinálva."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!