Múltkorában fájt a torkom így szedtem pár napig a Dorithricint azonban annyira bejött nekem, hogy torokfájás mellett az összes egyéb panaszomat elmulasztotta és bármiféle gondom van azt beveszem és eltűnik a gond. Az íze is jó. Úgyhogy azóta minden nap beszedek egyet és úgy érzem függője lettem.
Szerintetek ez nagy probléma? És ha igen mit tegyek? Hogyan szokjak le?
Üdv.! Napi egy tabletta igen nagy valószínűséggel nem fog problémát okozni, túladagolva a benzocain tartalma miatt okozhat ún. methemoglobinémiát, valamint a minimális antibiotikum összetevője felboríthatja a gyomor-bél traktus normál flóráját (ez mondjuk tartós használat esetén normál adagban esetén is felléphet). Orvosilag ezekre a hatóanyagokra való függőség kizárt.
2023. nov. 21. 01:49
2/6 A kérdező kommentje:
#1 Ohh erre a metes dologra majd veszek be kis C vitamint aztán jó lesz az. Az is olyan, hogy jó mindenre.
Egyébként nem hiszem, hogy a hatóanyagra függtem volna rá. Sokkal inkább az íze illetve azt érzem, hogy bármiféle panaszom van elmulasztja. Homeopátiás hatása van számomra ha lehet így mondani.
2023. nov. 21. 01:52
3/6 anonim válasza:
Igen, gondoltam, hogy ilyesmi áll a háttérben, csak meg akartalak nyugtatni, hogy túladagolás nélkül nem fog veszélyes gondot okozni. Nézd, én nem gondolom amúgy, hogy psych. eset lennél, valaki pl. a Halls cukorkát rágja egész nap. Ez egy képzettársításhoz alakított szokás, amit legvégső esetben kognitív viselkedésterápiával általában eredményesen lehet kezelni, de ez tényleg a nagyon végső eset.
2023. nov. 21. 02:01
4/6 A kérdező kommentje:
#3 Értem, köszönöm szépen a kedves segítségedet. :))
Azért megpróbálok majd leszokni már csak azért is mert nem egy olcsó mulatság.
2023. nov. 21. 02:09
5/6 anonim válasza:
No, az már biztos, hogy nem olcsó :(
Igazán nincs mit, sok sikert kívánok!
2023. nov. 21. 02:11
6/6 anonim válasza:
Inkább vegyél valamilyen cukorkát, pl.: cukormentes és finom, több ízben is van a Ricola cukorka. A Dorithricin antibiotikumos szopogatós tabletta, ezt nem szabad hosszabb ideig használni, sürgősen hagyd abba.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!