Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hirtelen elfelejtek valamit,...

Hirtelen elfelejtek valamit, még azt is hogy hol vagyok, mi történik. Ez mitől lehet?

Figyelt kérdés

Mikor iskolás lettem, akkor nagyon sok gondjuk volt a tanároknak velem. Nem voltam trehány, lusta vagy tiszteletlen, hanem;

gyakran azon kaptam magamat, hogy nem tudom mit kell csinálni.

Iskolába menet mindig valamin elkezdtem agyalni, és mire alaposan átgondoltam mindent ami eszembe jutott, körülnéztem és azt láttam, hogy már a suliban vagyok és mindenki csinál valamit. Dolgozat vagy éppen csak valami szorgalmi feladat volt, de hatalmas síri csend volt az osztályban, én pedig tétlenkedve ültem a széken.

Megkérdezni nem mertem senkit, még a tanárt sem, hogy most mi van. :D

Ez mindennapos volt, sőt napjában többször is elmerengtem. Akárhogy is próbáltam uralni magamat, egy bizonyos idő után megint csak mint egy 25 percnyi villanás, elsietett az idő, óra vége volt már, én pedig mint egy lusta diák, megkaptam az egyesemet. Nagyon nehezen végeztem el a 8 osztályt, pedig elnézőek voltak a tanárok velem.

Kiderült, hogy autista vagyok. Kételkedem abban, hogy az ennyire el tudja nyomni a figyelmemet még “felnőttkoromban” is, mivel már 22 éves vagyok. Sok fejlesztésen vettem részt, és bár tudom hogy nem lehet kinőni ezt, de hogy súlyosbodna, arról még nem hallottam.

Mintha egyre rosszabb lenne, habár nem emlékszem 100%-osan arra, hogy régen mennyire voltam figyelmetlen, mivel nem figyeltem hogy mennyire vagyok figyelmetlen. xD

Azért is rosszabb a helyzet, mert ha elkezdek valamit magyarázni pl anyámnak vagy a páromnak, megállok és értetlenül visszakérdezek, hogy most mit mondtam. Ezt is egy villanáshoz tudnám hasonlítani, mintha az elmémben valami rövidzárlat keletkezne és hirtelen önmagamról is elfeledkezem.

Mi bajom van mégis?

2023. nov. 14. 13:07
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

"Kiderült, hogy autista vagyok."

Sok formája létezik, nálad ebben nyilvánul meg.

2023. nov. 14. 13:25
 2/2 anonim ***** válasza:

Esetleg megpróbálni folyamatosan figyelni a környezetet, a helyszínt, az eget, a szobát, stb, egyfajta horgonyként használni ezt a jelenben?

""Kiderült, hogy autista vagyok."

"Sok formája létezik, nálad ebben nyilvánul meg.""

Elképzelhető hogy ennyire mélyen tudsz befelé figyelni, hogy megszűnik neked a külvilág -ahogy írod is- és az elméd valamilyen felszíni funkciója visz rutinból.

Kisebb mértékben rengeteg emberrel ez megtörténik, hogy pl megy valahová, aztán egyszer csak odaért, közben pedig máshol járt az esze, vagy autót vezet, elgondolkozik, és megérkezik a célhoz, csak épp alig figyelt az útra, rutinból ment.

2023. nov. 14. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!