Most kezdtem el dolgozni és nem teljesen értem a különbséget.
Ha rosszul vagyok és megyek igazolásért akkor először a betegszabiból megy le? Mert nekem most táppénzes papírt irt az orvos. Betegszabi mellé is kell táppénzes igazolás?
2023. nov. 8. 10:06
1/6 A kérdező kommentje:
Illetve azt mondta hogy "elindította a táppénzt" akkor jó igazolást kaptam?
2023. nov. 8. 10:07
2/6 anonim válasza:
Neked ezzel nincs dolgod, automatikus. Minden naptári éven az első 15 nap betegszabi, onnantól táppénz.
A különbség összegben van (a táppénz valamivel alacsonyabb), illetve abban, hogy a betegszabit a munkáltatód, a táppénzt az állam fizeti.
Vannak speciális esetek, mikor automatikusan táppénzre kerülsz, és nem betegszabira, de ha szimplán kiír a háziorvos, akkor a fenti igaz. Jó papírt kaptál, a többi a pénzügyesnek fontos, mikor a fizudat intézi.
2023. nov. 8. 10:14
3/6 anonim válasza:
Ahogy 2-es írja. A betegszabi-táppénz ugyanaz a papír (az első x napban, mert egy idő után megint más papír kell mert akkor már tartós). Aztán majd a munkáltatón a bérszámfejtésnél kitalálják, hogy most melyikbe is tartozol. Neked ezzel több dolgod nincs.
2023. nov. 8. 10:24
4/6 anonim válasza:
Lényegében az amit az előttem lévő ír, annyi kiegészítéssel, hogy mivel azt írtad, most kezdtél dolgozni, így nem jár 15 nap betegszabi, hanem az évi 15 nap arányosított része.
2023. nov. 8. 10:27
5/6 anonim válasza:
A köznyelvben szinonimakent hasznaljak. A papir amit a doki ad keresokeptelensegrol ad igazolast. Az a munkahelyen elso x napon betegszabi az evben, utana tappenz.
A koznyelv tappenznek hivja a taappenzt, betegszabit, betegallomanyt, betegallomanyba vetelt es a keresokeptelenseget is
2023. nov. 8. 13:00
6/6 anonim válasza:
Szóval nincs más tennivalód, mint visszamenni a dokihoz, amikor meggyógyultál, vagy amikorra visszarendelt, hogy "lezárja" a táppénzt, azaz rögzítse egy rendszerben azt, hogy az a nap a keresőképtelenséged utolsó napja. Kézbe kapod a "táppénzes papírt", amire ráírja a keresőképtelenséged időszakát, azaz , hogy mettől-meddig voltát táppénzen , illetve, hogy milyen dátumtól válsz újra keresőképessé.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!