Két napja leégett a lábszáram és most fel van dagadva a bokám. Hogyan kezeljem?
Spanyolországban tanulok ebben a félévben. A tengerparton jártunk vasárnap, a nap nem sütött erősen kb 23 fok lehetett és hűvös szél fújt, ezért csak az arcomat kentem be naptejjel. nem gondoltam volna, hogy le fogok égni, de sikerült.
A lábszáram égett le és a lábfejem, estére nagyon bepirosodott és égett mint a fene. Természetesen bekentem pantenollal és aloe verás bőrnyugtató testápoló sprével. másnapra azt tapasztaltam, hogy feldagadt az egyik lábszáram. A bokám is. Vizes ruhát és jeget tettem rá, a lábszáram már annyira nincs megduzzadva de a bokám még nagyon.
Nem tudom mit tegyek vele? el kell mennem ezzel orvoshoz? vagy tudom itthon is kezelni? Mivel van sok anyajegyem, félek, hogy bőrrákot kaphatok. Kb mikor alakul ki a bőrrák leégés után és mik az előjelei? Két hónap múlva utazom haza magyarországra, elég ha csak akkor megyek el bőrgyógyászhoz?
kösz előre is.
és a vitát megelőzendő: soha életemben nem égtem le, mert tudom mik a napozás szabályai. amikor mindenki más leég körülöttem én nem égek le, mert 100 faktoros naptejjel kentem be magam. csakhogy vasárnap annyira gyengén sütött a nap, hogy alig éreztem hogy egyáltalán süt!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!